Передплата 2024 «Добрий господар»

Пиріг з сухарями і горіхами

Рецепт

Пиріг з сухарями і горіхами
Пиріг з сухарями і горіхами

Сухарі треба брати з білих булок і не дуже засмажені. Найпростіше приготувати самостійно: взяти білу булку (можна солодку), нарізати на шматки і висушити, а потім молотком для відбивних, через тканину, потовкти разом з горіхами. Можна також купити готові панірувальні сухарі, а горіхи змолоти на м’ясорубці.

  • 300 г слив
  • 1,5 склянки молока
  • 0,5 склянки цукру
  • 3 яйця
  • 1 склянка сухарів
  • 0,5 склянки товчених волоських горіхів
  • 0,5 ч. ложки лимонної цедри

Сливи помити, вийняти кісточки, нарізати на 4 часточки.

Форму змастити маслом і посипати ½ склянки сухарів.

Зверху викласти сливи.

Яйця збити з цукром — піна має бути стійкою та майже білою.

До яєць додати молоко, залишок сухарів, горіхи та лимонну цедру. Вручну вимішати на однорідну масу та залити нею сливи.

Випікати за 1500С близько 40 хв, доки пиріг не стане рум’яним. У процесі випікання духовку відкривати не можна!

Готовий пиріг посипати цукровою пудрою і подавати гарячим.

Схожі новини