«Ягідно-яблучні» помідори

Рецепт

НА 3-ЛІТРОВУ БАНКУ:

  • томати-«сливки»
  • 2−3 кислі яблука
  • 1 велика жменя ожини або смородини, нестиглого винограду, аґрусу (можна заморожених)
  • 1 болгарський перець
  • 5−6 гілочок петрушки

ДЛЯ ЗАЛИВКИ:

  • вода
  • 50 г солі
  • 50 г цукру
  • 2−3 лаврові листки
  • 10−11 горошин чорного перцю

Яблука вимити і розрізати на 4 частини, покласти на дно простерилізованої банки. Помідори вимити і щільно вкласти у банки, не утрамбовуючи.

Ягоди можна кидати під час вкладання помідорів, а можна чергувати шарами з томатами.

Солодкий перець вимити, почистити, розрізати на 4 частини. Вставити його з боків.

Зверху помістити гілочки петрушки, згорнувши їх кільцем.

Маринад. Щоб визначити, скільки води потрібно, наповнити банку водою, вилити її в каструлю і закип’ятити.

Залити воду у банку. Гарячу воду вилити з неї в каструлю і приготувати з неї маринад: розчинити цукор і сіль, додати лаврове листя і горошини перцю, довести до кипіння.

Кришки для консервації кип’ятити в іншому посуді. Залити маринадом банку і закрити. Перевернути і накрити.

Залишити вистигати.

Популярне за добу

Популярне за тиждень