Передплата 2024 «Добрий господар»

Класичний Зальцбурзький нокерльн

Кулінарний екскурс від "Доброї кухні"

  • 5 яєць
  • 4 ст. ложки цукрової пудри
  • 1 ч. ложка борошна
  • цедра 1 лимона
  • 2 ст. ложки молока
  • 1 ч. ложка ванільного цукру
  • 3 ст. ложки вершкового масла

Розігріти духовку до 200°С.

Курячі яйця мають бути дуже охолодженими. Перед збиванням білки відокремити від жовтків, білки збити за допомогою міксера з трьома столовими ложками цукрової пудри на стійку піну.

Окремо збити жовтки, потрохи додати суміш білків, зверху всипати борошно (просіявши через сито) і цедру лимона. Акуратно перемішати столовою ложкою.

Вершкове масло розігріти, додати столову ложку цукрової пудри, ванільний цукор, молоко і все разом прогріти, доки суміш не стане рідкою.

Приготувати жаростійку керамічну форму для випікання, змастити зсередини вершковим маслом. Зробити паперовий корнетик (кондитерський мішок), прорізати отвір для витискання маси завдовжки близько 3-4 см. У корнетик покласти суміш для нокерльна і витиснути її у форму у вигляді трьох гірських вершин.

У розігріту духовку поставити форму із нокерльном і запікати при 200°С до золотисто-коричневого кольору, 15-20 хв.

За 5-7 хв до закінчення запікання вздовж бортиків форми, в якій випікаєте десерт, викласти суспензію з молока, ванільного цукру та масла, акуратно розподіливши її по краях.

Подавати зальцбурзький нокерльн одразу після запікання, гарячим, посипавши зверху цукровою пудрою.

Для топінгу запропонувати сливове варення, вершки або ванільний соус.

Більше рецептів у рубриці «Кухня»

Схожі новини