Класичний Зальцбурзький нокерльн
Кулінарний екскурс від «Доброї кухні». Як приготувати класичний Зальцбурзький нокерльн — рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/451463/avstriiskyi-desert.jpg)
- 5 яєць
- 4 ст. ложки цукрової пудри
- 1 ч. ложка борошна
- цедра 1 лимона
- 2 ст. ложки молока
- 1 ч. ложка ванільного цукру
- 3 ст. ложки вершкового масла
Розігріти духовку до 200°С.
Курячі яйця мають бути дуже охолодженими. Перед збиванням білки відокремити від жовтків, білки збити за допомогою міксера з трьома столовими ложками цукрової пудри на стійку піну.
Окремо збити жовтки, потрохи додати суміш білків, зверху всипати борошно (просіявши через сито) і цедру лимона. Акуратно перемішати столовою ложкою.
Вершкове масло розігріти, додати столову ложку цукрової пудри, ванільний цукор, молоко і все разом прогріти, доки суміш не стане рідкою.
Приготувати жаростійку керамічну форму для випікання, змастити зсередини вершковим маслом. Зробити паперовий корнетик (кондитерський мішок), прорізати отвір для витискання маси завдовжки близько 3−4 см. У корнетик покласти суміш для нокерльна і витиснути її у форму у вигляді трьох гірських вершин.
У розігріту духовку поставити форму із нокерльном і запікати при 200°С до золотисто-коричневого кольору, 15−20 хв.
За 5−7 хв до закінчення запікання вздовж бортиків форми, в якій випікаєте десерт, викласти суспензію з молока, ванільного цукру та масла, акуратно розподіливши її по краях.
Подавати зальцбурзький нокерльн одразу після запікання, гарячим, посипавши зверху цукровою пудрою.
Для топінгу запропонувати сливове варення, вершки або ванільний соус.