Передплата 2024 «Добрий господар»

Запечені деруни

Деруни, запечені з фаршем і салом - це дуже калорійна, проте неймовірно смачна страва

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • Для дерунів:
  • 6-8 картоплин
  • 200 г сметани (+ 1 ст. л. для тіста)
  • 2 ріпчасті цибулі
  • 4-5 ст. л. борошна
  • сіль і перець
  • 5-6 ст. л. соняшникової олії
  • Для фаршу до дерунів:
  • 350 г фаршу (свинячого з яловичим)
  • 2 ст. л. томатної пасти
  • 150 г сала

ПРИГОТУВАННЯ:

  • 5-6 картоплин почистіть і натріть на тертці, додайте 1 ст. л. сметани, одну ріпчасту цибулю, натерту на дрібній тертці, 2 яйця, сіль і перець до смаку та 4-5 ст. л. борошна. Добре перемішайте.
  • Розігрійте пательню з 5-6 ст. л. соняшникової олії, сформуйте деруни і обсмажте до золотистої скоринки з двох сторін.
  • Візьміть другу пательню, всипте 150 г порізаного дрібними кубиками сала. Ви можете порізати сало слайсами та підтопити його трохи.
  • Потім додайте дрібно порізану цибулю та трохи підсмажте. Викладіть до сала й цибулі 350 г фаршу. Готуйте все разом до напівготовності фаршу. Потім додайте 2 ст. л. томатної пасти, трохи води, а також сіль і перець до смаку. Тушкуйте 5 хвилин, щоб вода випарувалася.
  • Тепер беріть горщик, який можна ставити в духовку, та викладайте шар дерунів, зверху фарш і 2 ложки сметани.
  • Запікайте деруни 15-20 хвилин за температури 185 градусів. Подавайте зі сметаною.

Читайте також: Як приготувати деруни з Мангеттену

Схожі новини