Запечені деруни
Деруни, запечені з фаршем і салом - це дуже калорійна, проте неймовірно смачна страва
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/448411/kengnekutsken.png)
ІНГРЕДІЄНТИ:
- Для дерунів:
- 6-8 картоплин
- 200 г сметани (+ 1 ст. л. для тіста)
- 2 ріпчасті цибулі
- 4-5 ст. л. борошна
- сіль і перець
- 5-6 ст. л. соняшникової олії
- Для фаршу до дерунів:
- 350 г фаршу (свинячого з яловичим)
- 2 ст. л. томатної пасти
- 150 г сала
ПРИГОТУВАННЯ:
- 5-6 картоплин почистіть і натріть на тертці, додайте 1 ст. л. сметани, одну ріпчасту цибулю, натерту на дрібній тертці, 2 яйця, сіль і перець до смаку та 4-5 ст. л. борошна. Добре перемішайте.
- Розігрійте пательню з 5-6 ст. л. соняшникової олії, сформуйте деруни і обсмажте до золотистої скоринки з двох сторін.
- Візьміть другу пательню, всипте 150 г порізаного дрібними кубиками сала. Ви можете порізати сало слайсами та підтопити його трохи.
- Потім додайте дрібно порізану цибулю та трохи підсмажте. Викладіть до сала й цибулі 350 г фаршу. Готуйте все разом до напівготовності фаршу. Потім додайте 2 ст. л. томатної пасти, трохи води, а також сіль і перець до смаку. Тушкуйте 5 хвилин, щоб вода випарувалася.
- Тепер беріть горщик, який можна ставити в духовку, та викладайте шар дерунів, зверху фарш і 2 ложки сметани.
- Запікайте деруни 15-20 хвилин за температури 185 градусів. Подавайте зі сметаною.
Читайте також: Як приготувати деруни з Мангеттену