Оригінальний хумус від Євгена Клопотенка
Хумус - це класична закуска східної кухні. Однак її легко приготувати вдома
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/447356/6546.jpg)
Інгредієнти:
- Нут — 250 г
- Часник — 2−3 зубчики
- Лимонний сік — 3 ст. л. (або за смаком)
- Зіра — 1/3 ч. л.
- Паста тахіні — 3 ст. л.
- Оливкова олія — 3−4 ст. л.
- Сіль — ½ ч. л.
Приготування:
- Нут промийте кілька разів під проточною водою і замочіть мінімум на 3−4 години, а краще на ніч. Тоді він швидше звариться.
- Варіть нут в підсоленій воді до готовності. Перевірити готовність можна натисканням на горох — він повинен легко розплющитися.
- Злийте воду з нуту в окрему посудину. Відвар знадобиться для того, щоб регулювати консистенцію хумуса.
- До нуту додайте готову пасту тахіні (її можна купити в будь-якому супермаркеті).
- Далі додайте розчавлені зубчики часнику, сіль і сік лимона.
- Потім додайте до нуту зіру і оливкову олію.
- Перекладіть нут в чашу блендера. Подрібніть все до однорідності.
- Доповніть смак сіллю і соком лимона, якщо це необхідно. Відваром відрегулюйте консистенцію — вона повинна нагадувати густу сметану.
- Хумус готовий і його можна подавати до столу, поливши оливковою олією.
Читайте також: Три оригінальні страви з капусти