Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Оригінальний хумус від Євгена Клопотенка

Хумус - це класична закуска східної кухні. Однак її легко приготувати вдома

Інгредієнти:

  • Нут — 250 г
  • Часник — 2−3 зубчики
  • Лимонний сік — 3 ст. л. (або за смаком)
  • Зіра — 1/3 ч. л.
  • Паста тахіні — 3 ст. л.
  • Оливкова олія — 3−4 ст. л.
  • Сіль — ½ ч. л.

Приготування:

  • Нут промийте кілька разів під проточною водою і замочіть мінімум на 3−4 години, а краще на ніч. Тоді він швидше звариться.
  • Варіть нут в підсоленій воді до готовності. Перевірити готовність можна натисканням на горох — він повинен легко розплющитися.
  • Злийте воду з нуту в окрему посудину. Відвар знадобиться для того, щоб регулювати консистенцію хумуса.
  • До нуту додайте готову пасту тахіні (її можна купити в будь-якому супермаркеті).
  • Далі додайте розчавлені зубчики часнику, сіль і сік лимона.
  • Потім додайте до нуту зіру і оливкову олію.
  • Перекладіть нут в чашу блендера. Подрібніть все до однорідності.
  • Доповніть смак сіллю і соком лимона, якщо це необхідно. Відваром відрегулюйте консистенцію — вона повинна нагадувати густу сметану.
  • Хумус готовий і його можна подавати до столу, поливши оливковою олією.

Читайте також: Три оригінальні страви з капусти

Схожі новини