Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Картопля по-селянськи у фользі

Рецепт від "Доброї кухні"

  • 700 г картоплі
  • 30 мл олії
  • 10 г свіжого кропу
  • 1 ч. ложка меленої паприки
  • ½ ч. ложки меленої куркуми
  • чорний і червоний мелений перець — до смаку
  • 1 ч. ложка солі

Картоплю (сорт, який підходить для смаження і запікання) ретельно вимити під проточною водою. Бульби обсушити паперовим рушником. Розрізати картоплю на дві половини, а потім — на 4−5 часточок, залежно від розміру картоплі. Перекласти картоплю в глибоку миску. Всипати сіль, суміш перців, мелену паприку, червоний мелений перець і куркуму. Перемішати. Влити олію. Перемішати, щоб усі шматочки добре вкрилися олією і прянощами.

Глибоку жаростійку форму вистелити фольгою і викласти картопляні дольки. Підняти фольгу догори і зафіксувати її, щоб під час запікання не виходила пара.

Поставити у розігріту до 180 °C духовку на 40−50 хв.

Відкрити фольгу і запікати ще 10−15 хв, щоб картопля трохи підрум’янилася.

Картопляні дольки подати зі сметаною, кетчупом, майонезом, часниковим або гірчичним соусом.

Читайте також: Картопляно-капустяні котлети

Схожі новини