Картопля по-селянськи у фользі
Рецепт від "Доброї кухні"
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/446179/kartoplia-po-seliansky.jpg)
- 700 г картоплі
- 30 мл олії
- 10 г свіжого кропу
- 1 ч. ложка меленої паприки
- ½ ч. ложки меленої куркуми
- чорний і червоний мелений перець — до смаку
- 1 ч. ложка солі
Картоплю (сорт, який підходить для смаження і запікання) ретельно вимити під проточною водою. Бульби обсушити паперовим рушником. Розрізати картоплю на дві половини, а потім — на 4−5 часточок, залежно від розміру картоплі. Перекласти картоплю в глибоку миску. Всипати сіль, суміш перців, мелену паприку, червоний мелений перець і куркуму. Перемішати. Влити олію. Перемішати, щоб усі шматочки добре вкрилися олією і прянощами.
Глибоку жаростійку форму вистелити фольгою і викласти картопляні дольки. Підняти фольгу догори і зафіксувати її, щоб під час запікання не виходила пара.
Поставити у розігріту до 180 °C духовку на 40−50 хв.
Відкрити фольгу і запікати ще 10−15 хв, щоб картопля трохи підрум’янилася.
Картопляні дольки подати зі сметаною, кетчупом, майонезом, часниковим або гірчичним соусом.
Читайте також: Картопляно-капустяні котлети