Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Як приготувати грузинські хінкалі вдома

Пропонуємо простий і дуже смачний рецепт

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 500 г пшеничного борошна вищого сорту
  • 30 мл соняшникової рафінованої олії
  • 250 мл води
  • 1 ч. л. солі

Для начинки:

  • 500 г свинячого ошийка
  • 500 г яловичого антрекота
  • 300 г ріпчастої цибулі
  • 1 ч. л. солі
  • 3 зубчики часнику
  • 250 мл води
  • 1 2 ч. л. чорного меленого перцю
  • 1 г меленої зіри
  • 1 г меленого чебрецю

Приготування:

  1. Борошно висипте гіркою. Посередині зробіть невеликий отвір, влийте туди підсолену воду й олію. Ретельно вимісіть тісто, поки воно не припинить липнути до рук.
  2. Надайте йому форму кулі, загорніть в харчову плівку і поставте на 15 хвилин у холодильник.
  3. Цибулю і заздалегідь підморожене м’ясо подрібніть ножем, змішайте.
  4. Посоліть, додайте спеції і розчавлений часник.
  5. Влийте воду, а тоді вимішайте фарш до консистенції густої сметани.
  6. Розкачайте тісто у форму ковбаси і наріжте шматочками товщиною 3 см.
  7. Після цього розкачайте кожен шматочок в пласт діаметром 12 см.
  8. На заготовку з тіста покладіть начинку і заліпіть хінкалі по колу за допомогою великого і вказівного пальців.
  9. Киньте їх в підсолений окріп. Коли хінкалі спливуть, полийте їх холодною водою. Уважно стежте, щоб вода в каструлі не припинила кипіти.
  10. Після цього варіть ще 3−4 хв.
  11. Готові хінкалі подавайте з чорним рубаним перцем і улюбленим соусом.

Читайте також: Де хінкалі — там і ткемалі

Схожі новини