Як приготувати грузинські хінкалі вдома
Пропонуємо простий і дуже смачний рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/446162/729e2c76-4660-4e6e-8279-40fd2768e988.jpeg)
Інгредієнти:
Для тіста:
- 500 г пшеничного борошна вищого сорту
- 30 мл соняшникової рафінованої олії
- 250 мл води
- 1 ч. л. солі
Для начинки:
- 500 г свинячого ошийка
- 500 г яловичого антрекота
- 300 г ріпчастої цибулі
- 1 ч. л. солі
- 3 зубчики часнику
- 250 мл води
- 1 2 ч. л. чорного меленого перцю
- 1 г меленої зіри
- 1 г меленого чебрецю
Приготування:
- Борошно висипте гіркою. Посередині зробіть невеликий отвір, влийте туди підсолену воду й олію. Ретельно вимісіть тісто, поки воно не припинить липнути до рук.
- Надайте йому форму кулі, загорніть в харчову плівку і поставте на 15 хвилин у холодильник.
- Цибулю і заздалегідь підморожене м’ясо подрібніть ножем, змішайте.
- Посоліть, додайте спеції і розчавлений часник.
- Влийте воду, а тоді вимішайте фарш до консистенції густої сметани.
- Розкачайте тісто у форму ковбаси і наріжте шматочками товщиною 3 см.
- Після цього розкачайте кожен шматочок в пласт діаметром 12 см.
- На заготовку з тіста покладіть начинку і заліпіть хінкалі по колу за допомогою великого і вказівного пальців.
- Киньте їх в підсолений окріп. Коли хінкалі спливуть, полийте їх холодною водою. Уважно стежте, щоб вода в каструлі не припинила кипіти.
- Після цього варіть ще 3−4 хв.
- Готові хінкалі подавайте з чорним рубаним перцем і улюбленим соусом.
Читайте також: Де хінкалі — там і ткемалі