Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Чому країни НАТО досі купують російську нафту, чому Німеччина досі купує російський газ?

Зупиніть ці закупівлі на три місяці з метою примусити Росію зупинити наступальну операцію і вступити у переговори про перемир'я з урядом України

Якщо країни НАТО не хочуть захищати Україну від нападу російських збройних сил з неба за допомогою оголошення “повітряної зони забороненої для польотів”, вони мають бути послідовними хоча би у питанні санкцій.

Чому досі Росія продає нафту країнам НАТО? Чому Німеччина купує російський газ?

Зупиніть ці закупівлі на три місяці з метою примусити Росію зупинити наступальну операцію і вступити у переговори про перемир'я з урядом України. Якщо ці переговори не дадуть результату, заборона на купівлю російської нафти та газу має стати постійною. З подальшим припиненням торгівлі з Росією всіма товарами та послугами.

Інакше з'ясується що у 1991 році Радянський Союз просто надурив Захід. Коли в Союзу зовсім закінчилися гроші через тривалий період низьких цін на нафту, він погодився на “незалежність” п'ятнадцяти республік з метою залучити туди західні кредити. А потім військовою силою захопити ці території, коли період високих цін на нафту та газ дозволить Росії накопичити фінансову “подушку”.

У деяких випадках, як з територіями Криму та Білорусі, Кремлю це вдалося навіть без застосування зброї. А Україну вирішили атакувати, поки ЗСУ не посилилися до того рівня, коли їх вже неможливо було би перемогти.

Тому країни НАТО та інші країни вільного світу повинні припинити усякий обмін товарів та послуг з Росією. Так, це ще одна «холодна війна». Але Захід має всі шанси її виграти, якщо виявить єдність та послідовність.

Припинення закупівель російської нафти не буде дорогим для економік розвинутих країн. Президент Байден вже оголосив виділення 60 мільйонів барелів з 700 мільйонів, що зберігаються у резервному фонді США. Крім того, Іран погодився на переговори і тому зможе постачати 1 мільйон барелів нафти на день. Якщо взяти до уваги, що Росія постачає лише 5 мільйонів барелів на день, цих заходів вже достатньо, щоби оголосити про припинення купівлі російської нафти країнами Заходу, принаймні на коротку перспективу.

З газом складніше. Європа спожила у 2020 році 169 мільярдів кубів російського газу. Особливо залежним від нього є Італія, Австрія та до меншої міри Німеччина. Уряд США має створити фонд допомоги цим країнам, щоби вони відмовилися від закупівель російського газу вже. Тоді вони зможуть закуповувати скраплений газ американських постачальників за прийнятними цінами, частково субсидованими з цього фонду.

Собівартість скрапленого газу американських виробників становить лише 7 гривень за кубічний метр. Отже, ціна для цих трьох країн може бути значно нижчою, ніж та, яку вони сплачують сьогодні. На жаль, замістити всі 169 мільярдів кубів, що експортує Росія до Європи, наразі неможливо. Але слід вивести з-під залежності від Росії хоча би ці три країни, які через це блокували ефективні санкції проти Агресора, коли він захоплював Абхазію, Південну Осетію, Крим та Донбас.

У березні 1946 року Вінстон Черчилль виголосив промову “М'язи миру”, в якій пояснив, що один тоталітарний режим вільний світ подолав за допомогою “м'язів війни”, а інший тоталітарний режим, тобто Радянський Союз, слід перемогти мирними засобами. Цим “М'язам миру” знадобилося майже п'ятдесят років, щоби здолати тоталітарний Радянський Союз. Тепер знадобиться значно менше часу, щоби подолати тоталітарну Росію і не припускатися більше помилок, які призвели до функціонування такої держави.

Через ці помилки Заходу протягом останніх 30 років прекрасні українські міста Київ та Харків тепер зазнають бомбардувань цивільної інфраструктури, а український народ - невимовних страждань та самотужки веде війну. Війну з ворогом, сили якого значно перебільшують українські. Обійтися без “холодної війни” з Росією Захід вже не може. Але все ж таки вона приносить набагато менше страждань, ніж гаряча війна.

Ми не апелюємо до совісті, щоби ви відчули сором. Ми апелюємо до вашого здорового глузду, щоби ви нарешті прокинулися від летаргічного сну.

Читайте також: "Без ембарґо наслідки санкцій помірковані"...

Схожі новини