Передплата 2024 «Добрий господар»

«Кулінарний Оскар» — ресторації у Барселоні

Заклад Disfrutar, який торік у рейтингу «50 найкращих ресторанів світу» був другим, нарешті піднявся на вершину

На першому місці рейтингу The World's 50 Best Restaurants - популярний барселонський заклад Disfrutar. Фото Facebook.
На першому місці рейтингу The World's 50 Best Restaurants - популярний барселонський заклад Disfrutar. Фото Facebook.

На ґала-шоу в американському Лас-Веґасі оприлюднили рейтинг The World’s 50 Best Restaurants («50 найкращих ресторацій світу»). Найкращим закладом визнали ресторан Disfrutar в іспанській Барселоні, яким керують шеф-кухарі Оріол Кастро, Едуардо Чатруча й Матеу Касанас.

Минулого року ресторація Disfrutar була у цьому почесному рейтингу, який ще називають «кулінарним Оскаром», на другому місці. І от нарешті заклад виборов омріяне «золото»… Три шеф-кухарі, які керують рестораном Disfrutar, співпрацювали колись зі знаменитим закладом El Bulli, інформує CNN. І зазначає: «Чим ці кухарі спокушають своїх гостей? Їхні страви — це не тільки надзвичайна кулінарна майстерність, а й нестандартний підхід до інгредієнтів і традиційних іспанських страв».

На другому місці в рейтингу 50 найкращих ресторацій світу цього року опинився ще один іспанський заклад — Asador Etxebarri з містечка Атхондо в Країні басків. Ресторан очолює шеф-кухар Віктор Аргуїнсоніз, якого називають «королем грилю». Як відзначають критики, заклад пишається стравами з грилю, «які дивовижним чином підкреслюють суть використаних продуктів».

А як світова столиця «високої» кухні, французький Париж?

Пасе задніх? Ні, місто на Сені показало цьогоріч цілком пристойний результат — третє місце в рейтингу. Його посіла паризька ресторація The Table by Bruno Verjus. До топ-5 рейтингу The World’s 50 Best Restaurants увійшли також Diverxo (Мадрид, Іспанія) і Maido (Ліма, Перу).

До першої десятки найкращих ресторанів світу потрапили також Atomix (Нью-Йорк, США), Quintonil (Мексико-сіті, Мексика), Alchemist (Копенгаґен, Данія), Gaggan Anand (Бангкок, Таїланд) і Don Julio (Буенос-Айрес, Аргентина).

Загалом, треба відзначити успіх рестораторів із Іспанії: серед 50 найкращих закладів планети шість представляють саме цю європейську країну.

Схожі новини