Передплата 2024 «Добрий господар»

Благають президента призначити керівника області

На Тернопільщині його немає уже пів року

Фото Te.go.ua
Фото Te.go.ua

Депутати фракції «Європейська Солідарність» у Тернопільській обласній раді ініціювали звернення до президента Володимира Зеленського, якого просять нарешті призначити голову обласної військової адміністрації. Такого посадовця немає від 29 грудня минулого року, коли без пояснень було звільнено тодішнього голову ОВА Володимира Труша.

Нагальність оперативного ка­дрового призначення депутати мотивують тим, що треба ухва­лювати важливі управлінські рішення, дбати про громадян та вирішувати на­гальні питання, що виникають у зв’язку з обороноздатністю країни, наслідка­ми війни та іншими важливими обста­винами. В «ЄС» звертають увагу, що після повномасштабного вторгнення на Тернопільщину перебралися рело­ковані підприємства, але, як сказано у зверненні, вони змушені були змі­нити місце дислокації у ті регіони, де «створено сприятливіші умови та по­зитивний бізнес-клімат, а не корупцій­не свавілля».

Для таких гострих оцінок у де­путатів є підстави. Торік правоохо­ронні органи затримали на хабарі двох заступників голови ОВА — Іго­ря Дем’янчука та Ігоря Гайдука (од­ного з них Володимир Труш запросив із Рогатина на Івано-Франківщині, де очолював РДА). Та й прізвище само­го Труша фігурувало у відеоматеріа­лах НАБУ, зібраних під час розсліду­вання. Нині звільненого з державної служби Труша громадськість звину­вачує у тому, що його незаконно при­значили викладачем в один із місце­вих вишів…

Депутати дорікають главі держави, що його канцелярія за шість місяців так і не спромоглася підібрати достой­ної кандидатури керівника області. І закликають зробити це невідклад­но. «Відсутність належного керівни­цтва призводить до значних проблем у різних сферах та галузях, які відпо­відають за життєдіяльність краю», — йдеться у тексті звернення, яке опри­люднила депутатка облради від «ЄС» Вікторія Кривоніс.

У місцевих колах давно дебатують щодо потенційних претендентів на крісло голови ОВА. Раніше подейку­вали, що ним можуть стати ексголова Луганської ОДА Сергій Гайдай, віцепрем'єрка Ірина Верещук, а також один із чинних нардепів від «Слуги на­роду» або ж хтось зі знакових підпри­ємців Тернопільщини.

Схожі новини