Передплата 2024 ВЗ

«Кожен п’ятий ресторанний заклад у Львові порушує антитютюнове законодавство»

Повідомив на пресконференції керівник громадської організації «Життя» Дмитро Купира

Фото ілюстративне з сайту pexels
Фото ілюстративне з сайту pexels

У Львові є понад 900 закладів ресторанного господарства. Згідно із моніторингом громадських організацій, кожен п’ятий заклад порушує антитютюнове законодавство. Це означає, що кожен день кілька сотень працівників закладів ресторанного господарства — бармени, офіціанти, адміністратори упродовж робочого дня на своєму робочому місці вдихають продукти вторинного тютюнового диму. 20% правопорушень тютюнового законодавства для Львова — це велика проблема, оскільки місто має чи не найбільшу кількість закладів ресторанного господарства в Україні. Також внаслідок повномасштабного вторгнення рф, сюди переїхала велика кількість ВПО.

Про це повідомив на пресконференції директор громадської організації «Життя» Дмитро Купира.

Фото з архіву Пресклубу
Фото з архіву Пресклубу

Він презентував результати моніторингу кафе, барів та ресторанів Львова щодо дотримання Закону України «Про заборону куріння». Ресторани та кафе грубо порушують законодавство, а поскаржитися нікуди…

«З іншої сторони ці 20% порушників провадять недобросовісну конкуренцію, адже виграють порівняно з „правильними“ закладами і, відповідно, отримують більші прибутки. За нашими підрахунками, це співвідношення може становити 1:5, — пояснив Дмитро Купира. — Методів контролю за порушниками, зокрема з боку Держпродспоживслужби, зараз немає…»

«У зв’язку із запровадженням в Україні воєнного стану, діє мораторій на усі планові та позапланові перевірки закладів, — сказала на пресконференції начальниця відділу контролю за рекламою, дотриманням антитютюнового законодавства Держпродспоживслужби у Львівській області Олександра Штибель. — Остання планова перевірка, яку проводили фахівці Держпродспоживслужби в Львівській області відбулася у 2019 році. Тоді обстежили 26 закладів, в яких не було виявлено жодних правопорушень щодо порушення тютюнового законодавства».

Схожі новини