Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Ще один крок до світової війни

Вперше з 1973 року Ізраїль оголосив воєнний стан. Згадую 1973 рік, в той час був військовослужбовцем, і у зв’язку з арабо-ізраїльським конфліктом майже два тижні перебували на військовому аеродромі, готові вирушити в зону цього конфлікту

Фото: nrcu.gov.ua
Фото: nrcu.gov.ua

Нас одягли у незвичну військову форму без будь-яких розпізнавальних знаків, видали повний комплект боєприпасів, і ми в будь-яку хвилину були напоготові вилетіти на війну. Напруга була неймовірна. Ніхто нічого нам не казав, все було надзвичайно утаємничено, але озброєння надали максимальне.

Потім це все якось в один день затихло, військову форму замінили на звичну і повернули нас у місце постійної дислокації. Вже набагато пізніше я зрозумів, що міг стати учасником тієї війни Судного дня.

Напад ХАМАСу на Ізраїль був несподіваний для Армії оборони Ізраїлю.

Чому так сталося, зараз важко говорити.

З’ясують! Але вперше за 50 років частина Ізраїлю була захоплена терористами. Глибина проникнення на ізраїльську територію, за інформацією ізраїльських журналістів, — в деяких місцях до 40 км. Було захоплено 23 ізраїльські поселення.

До речі, відстань від найвіддаленішого населеного пункту від кордону з сектором Газа, який був захоплений ХАМАСом, до Тель-Авіва теж приблизно 35−40 км. Це щоб було зрозуміло, як далеко проникли терористи в глибину Ізраїлю.

Попередньо, без глибокого аналізу, вже зараз можна знайти багато спільного у діях терористів ХАМАСу в Ізраїлі з діями таких же терористів армії путіна в Україні. Максимальна жорстокість до мирного населення, виключний цинізм і намагання посіяти суцільний страх перед варварськими методами. Велика кількість жертв, в тому числі і серед військових Ізраїлю. Загинув навіть командир бригади в перші години цієї агресії, захищаючи свою країну.

Скільки загинуло мирних громадян — не відомо, як точно не відомо, скільки військових Ізраїлю взято в полон і скільки мирних громадян взято в заручники.

Влада Ізраїлю оголосила мобілізацію і готує країну до тривалої війни.

Вже прийнято рішення про проведення наземної операції в Секторі Газа.

Які перші висновки можна зробити?

Для мене абсолютно є очевидним невипадковість цієї агресії ХАМАСу проти Ізраїлю. Можна з великою ймовірністю передбачати, що дії цих терористів були узгоджені з путіним, а, можливо, ним і спровоковані. путін почав активну діяльність на міжнародному рівні - в США достатньо успішно вчинив заколот у Конгресі і паралізував роботу найвищого державного органу.

Тепер — напад терористів на Ізраїль. Ці зухвалі і варварські дії ХАМАСу можуть спричинити колосальний конфлікт (чи повноцінну війну), в який будуть втягнуті майже усі країни арабського світу.

Це саме те, що і потрібно путіну!

Головна його мета — відволікти увагу світу, і перш за все США, від агресивної війни в Україні і заблокувати допомогу українцям. Він точно розрахував, що США не залишаться в стороні від агресії ХАМАСу на Ізраїль. Сполучені Штати є стратегічним партнером Ізраїлю.

Це — тільки початок підступної діяльності путіна. Для нього найбільша мета — посадити у Білий дім свого друга Трампа!

Заради цього він найближчим часом почне максимально втручатись у виборчий процес у Сполучених Штатах. Використає усі свої можливості, щоб змінити ставлення американців до війни в Україні і посіяти недовіру до свого ворога — Джо Байдена.

Це тільки початок збройних конфліктів, які є заморожені, але в будь-який час можуть спалахнути з новою силою.

Міжнародна безпекова ситуація у світі набуває усе більш загрозливих ознак.

Третя світова війна з агресією ХАМАСу на Ізраїль набуває все більш чітких характеристик і ознак.

Надзвичайно небезпечно, якщо в цю війну між терористами й Ізраїлем будуть втягнуті інші воєнізовані угруповання. Щоб не вийшло так, що ізраїльська армія розпочне наземну операцію у секторі Газа, а на півночі завдасть удару по Ізраїлю Хезболла. Це не просто воєнізоване угруповання, а потужна армія.

Будемо сподіватись, що Ізраїль разом з США швидко локалізує цю агресію і не допустить її розгортання.

Зараз найбільш небезпечна війна для світу — в Україні. І агресія ХАМАСу на Ізраїль — цьому підтвердження! путінський тероризм не знає кордонів.
Можна будь-як оцінювати світову загрозу від нової війни на Близькому Сході, але незаперечним є той факт, що ця агресія ХАМАСу проти Ізраїлю істотно наблизила світову війну!

Очевидно, путін вирішив розпочати активну фазу світової війни, але не шляхом тактичної ядерної зброї по Україні або нанесення стратегічними ядерними силами удару по США, а розширити її до світових масштабів географічно!

Не повинно ні в кого бути будь-яких сумнівів, що війна, яка в ці хвилини вже палає на Близькому Сході, є доповненням до повномасштабної війни в центрі Європи — в Україні.

путін не дасть людству спокійно жити! Ізраїльська влада взяла курс на знищення терористичної організації ХАМАС. А, може, вже нарешті народи і держави світу усвідомлять, що не буде путіна і рашизму — не буде у світі загрози існування життя на планеті і не буде міжнародного тероризму?

Схожі новини