Передплата 2024 ВЗ

Ілон Маск будує дім на півночі Італії

У «хатинці» в горах — 15 ванних кімнат і прозорий підвісний басейн

У Доломітах Ілон Маск катався на лижах. Так сподобалося, що вирішив побудувати в цих горах собі будинок. Фото news.italy24.press.
У Доломітах Ілон Маск катався на лижах. Так сподобалося, що вирішив побудувати в цих горах собі будинок. Фото news.italy24.press.

Американський мільярдер Ілон Маск будує собі дім на півночі Італії, у регіоні Трентино-Альто-Адидже, повідомляє видання Corriere della sera. Кілька років тому багатій катався у Доломітах (італійські Альпи) на лижах. Маскові там настільки сподобалося, що вирішив побудуватися.

«Цей проєкт наснився мені вночі, — розповів архітектор будинку Маска Алессандро Костанца. — Такий собі панцир черепахи — з двома поверхами під землею і трьома над землею. 800 квадратних метрів, 15 спалень і 15 ванних кімнат, велика вітальня, винний льох і підземне СПА».

Очевидно, у цій «хатинці» в Доломітах Ілон Маск планує приймати своїх друзів-лижників… Коли кілька років тому власник компаній Tesla, SpaceX, Neuralink, The Boring і Twitter відпочивав у італійських Альпах, то вподобав собі ділянку біля населеного пункту Сан-Касіяно-ін-Бадія. Площа ділянки, розташованої на схилі, — 4 тисячі квадратних метрів.

«Сміливі рішення. Але дім збереже характер альпійської архітектури»

«Ми думали про динамічну композицію нестійких рівноваг, — пояснив свій задум Алессандро Костанца. — Будинок буде повністю металевим, із дерев’яними елементами й скляними стінами. Тобто матеріали традиційні. Буде залізобетонний каркас, оскільки конструкція має дуже сміливі рішення. Але це буде дім, який збереже характер альпійської архітектури».

«Однією з головних «фішок» альпійського будинку Ілона Маска стане великий прозорий басейн типу infinity (пейзажний), підвішений над ділянкою. Довжина басейну з підігрівом становитиме 30 метрів.

Велику вітальню, розташовану нагорі, за бажанням можна буде обігрівати камінами. А на двох поверхах «розумного» будинку (усіма технічними «прибамбасами» можна буде керувати зі смартфона), розташованих під землею, архітектор задумав розмістити винні півниці, фітнес-залу й СПА-зону. Там будуть, зокрема, фінська сауна, турецька лазня й кріогенна кімната з рідким азотом.

Схожі новини