Передплата 2024 «Добрий господар»

Смартфон чиновника впав у воду. Наказав… осушити водосховище

Індійський чиновник, інспектор із якості продовольства Раджеш Вішвас, робив селфі на дамбі Керкатта біля водосховища, розташованого у центральному штаті Чхаттісґарх. Раптом смартфон чиновника вислизнув йому із рук і впав у воду…

Індійський чиновник загубив смартфон, коли робив селфі на дамбі водосховища... Фото TT
Індійський чиновник загубив смартфон, коли робив селфі на дамбі водосховища... Фото TT

Пан Вішвас не придумав нічого ліпшого, як наказати працівникам місцевої іригацій­ної служби… спустити воду з водосховища. Усе для того, щоб знайти свій мобільний те­лефон… Як повідомили індійські ЗМІ, води, яку за примхою чиновника викачали з водо­сховища протягом трьох днів, вистачило би для поливу 600 гектарів сільськогосподар­ських угідь.

Загалом, Індії бракує води. За даними Світового банку, країна, в якій живуть 18% населення світу (понад 1,4 мільярда осіб), володіє лише 4% ресурсів прісної води. Цього року через рекордну весняну спе­ку (березень був в Індії найспекотнішим за 122 роки) проблема ще більше загострила­ся.

Урешті-решт смартфон чиновника знайшли. Щоправда, апарат не працює… На час розслідування інциденту Вішаваса усунули від виконання службових обов’язків.

Схожі новини