Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Кричала я чи ні, Трамп мене зґвалтував»…

Але суд присяжних визнав експрезидента США винним «лише» у «сексуальному використанні» письменниці Елізабет Джин Керолл

У залі суду Дональда Трампа не було, його інтереси представляв адвокат. Ілюстрація Reuters.
У залі суду Дональда Трампа не було, його інтереси представляв адвокат. Ілюстрація Reuters.

У Нью-Йорку завершився цивільний процес за позовом нині 79-річної американської письменниці Е. Джин Керролл, яка звинуватила експрезидента США Дональда Трампа у зґвалтуванні. Суд присяжних це звинувачення відкинув, але водночас визнав, що Трамп «сексуально використав» Керолл. І присудив позивачці компенсацію — у розмірі 5 мільйонів доларів.

Торік Е, Джин Керолл подала до суду на Дональда Трампа, звинувативши його у зґвалтуванні й порушенні тілесної недоторканності. Як стверджувала Керолл, у середині 90-х років Трамп зґвалтував її у гардеробі торговельного центру Bergdorf Goodman. Уперше письменниця розповіла про це 2019 року, у своїй книзі What Do We Need Men For?: A Modest Proposal («Для чого нам потрібні чоловіки? Скромна пропозиція»).

Керолл також звинуватила експрезидента США у наклепі - через те, що він назвав її звинувачення у зґвалтуванні «шахрайством і маніпуляцією».

Трамп казав на Керолл «не мій тип»

Дональд Трамп (нагадаємо, він має намір балотуватися у президенти від Республіканської партії на виборах 2024 року) постійно заперечував усі закиди Елізабет Джин Керолл. Мовляв, письменниця усе вигадала, щоб збільшити продажі своєї книги…

Трамп також казав, що такі, як Керолл, йому не подобаються («не мій тип»), і що жінка оббріхує його «заради грошей і через політичні мотиви». За словами експрезидента, «роблячи усе це, Керолл завдає школи справжнім жертвам зґвалтувань».

Під час свідчень у суді адвокати Трампа запитали Керолл, чи Трамп її «справді зґвалтував». Вона відповіла ствердно — «мене зґвалтували». А на запитання, чому не кликала на допомогу й не звернулася до поліції, позивачка відповіла так: «Він мене зґвалтував, кричала я чи ні». І додала, що «жінки це розуміють».

«Не маю поняття, хто ця жінка»

На вирок суду присяжних Дональд Трамп відреагував гнівним постом у своїй соціальній мережі Truth Social. «АБСОЛЮТНО НЕ МАЮ ЖОДНОГО ПОНЯТТЯ, ХТО ЦЯ ЖІНКА, — написав експрезидент США, — Цей судовий вирок є ганьбою — продовженням найбільшого полювання на відьом усіх часів!».

На відміну від Трампа, Керолл вирок суду не коментувала, а її адвокатка Роберта Каплан зазначила «ми дуже щасливі». Адвокати Трампа завершили цю цивільну справу без виклику свідків. Серед потенційних свідків називали самого Трампа, але той від свого права надати свідчення відмовився. Тепер правники експрезидента обіцяють подати апеляцію.

Схожі новини