Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Італійки скаржаться на сексуальні домагання

Чверть опитаних кажуть, що мали на роботі небажані фізичні контакти з чоловіками…

Понад половина італійок стверджують, що зазнають на роботі сексуальних домагань і дискримінації. Такі дані оприлюднила італійська інформаційна агенція ANSA — з посиланням на результати проведеного нещодавно опитування Lavoro, Equità, Inclusione («Робота, рівність, інклюзивність»).

«Непристойні жарти, дискримінація, сексуальні домагання, несприятливі умови для професійного розвитку» — так описують свій досвід роботи італійські жінки, опитані Libellula. Ця фундація опитала понад 4300 працюючих італійок, аби вивчити ситуацію з ґендерною рівністю на підприємствах і в офісах. Цікаво, що 40% опитаних італійок працюють на керівних посадах.

Не протестують, бо переживають за кар'єру

Як констатує ANSA, результати опитування вселяють величезну тривогу. Зокрема, аж 55% опитаних італійок визнали, що були на роботі жертвами сексуальних домагань або ж ґендерної дискримінації. А кожна четверта респондентка розповіла, що мала на роботі небажаний фізичний контакт із чоловіком…

58% опитаних італійок побоюються, що їхня негативна реакція на сексуальні домагання з боку колег-чоловіків може погано вплинути на подальшу професійну кар'єру. Тому не протестують.. 11% респонденток не знають, як діяти у ситуації, коли їх домагаються, а 38% - не хочуть, щоб колеги по роботі вважали їх надто агресивними.

40% працюючих італійок, які завагітніли, боялися сказати про це своєму роботодавцю. 70% респонденток вважають, що народження дитини негативно вплинуло на їхню професійну кар'єру. А 80% працюючих італійок упевнені: колеги-чоловіки набагато швидше просуваються службовою драбиною, попри те, що їхня професійна компетентність часто є вельми сумнівною…

«Ці дані відображають тривожну ситуацію, що склалася у робочому середовищі італійських компаній, — підсумувала засновниця й президентка фундації Libellula Дебора Моретті. — Для багатьох італійок умови, створені на їхніх робочих місцях, є дуже не певними, психологічно й фізично складними».

Схожі новини