Передплата 2024 «Добра кухня»

14 годин у повітрі - з дірою у корпусі

Пасажири нічого не знали... "Аеробус" приземлився без проблем

Як повідомило італійське видання Il Messaggero, пасажирський лайнер А380 авіакомпанії Emirates, що виконував рейс із Дубаю (ОАЕ) до Брісбена (Австралія), протягом 14 годин летів із великою дірою у корпусі.

Як розповіли після приземлення пасажири, через 45 хвилин після злету вони почули "сильний удар". Що саме спричинило цей звук? Про це пасажири дізналися лише після завершення польоту. Як з'ясувалося, у передній частині літака відірвався ослаблений болт. За версією інженерів, саме внаслідок цього у лівій частині фюзеляжу Airbus A380 утворився чималенький отвір…

Екіпаж зберігав спокій

За словами одного з мандрівників, екіпаж авіалайнера зберігав спокій. Щоправда, стюардеси тимчасово припинили розвозити пасажирам їжу та напої, - аби члени екіпажу могли оглянути крила й двигуни авіалайнера.

"Перед приземленням нам сказали, що сідатимемо на іншу злітно-посадкову смугу, і що згодом інженери повинні оглянути наш літак. Мовляв, можуть бути проблеми з шасі", — розповів один із пасажирів.

Речник Emirates заявив, що після ремонту пошкоджений літак знову експлуатуватимуть. Як наголосив представник авіакомпанії, "безпека пасажирів і екіпажу завжди була нашим пріоритетом".

Схожі новини