Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Сури з Корану - у паризькій церкві

У храмі Сен-Сюльпіс відбулося спільне християнсько-мусульманське молитовне зібрання

У Дні міжрелігійного діалогу в церкві Сен-Сюльпіс у Парижі взяли участь близько 800 осіб, повідомила французька щоденна газета Le Figaro. Цей незвичайний захід організували мусульманські й християнські об’єднання, відповідно Efesia і рух "Разом із Марією".

Католицька церква Сен-Сюльпіс (французькою Église Saint-Sulpice de Paris) є другим за розміром храмом столиці Франції - після Собору Паризької Божої матері, який зараз відновлюють після пожежі. Церква, названа на честь Сульпіціуса Благочестивого (архієпископа часів Меровінгів, що жив у VII столітті), відома, зокрема, своїми фресками, автором яких є знаменитий французький художник Ежен Делакруа.

Вас може зацікавити: За що оштрафували італійського падре?

Під час християнсько-мусульманського молитовного зібрання у церкві Сен-Сюльпіс серед промовців були, зокрема, фахівець з історії релігії, літератори, керівники благодійних асоціацій і два імами. Після молитви "Отче наш", яку вголос прочитали католики, імами заспівали сури з Корану. Також на зібранні виступив ісламсько-християнський жіночий хор "Салам".

За інформацією Le Figaro, парафія Сен-Сюльпіс підтвердила, що надала приміщення церкви учасникам молитовного зібрання. "Християни й мусульмани прийшли підготуватися до цієї зустрічі наприкінці полуденної меси, - поінформувала парафія. - І ми запропонували усім охочим місце, де вони могли би зустрітися, аби помолитися разом".

Читайте також: Перший католицький храм у Новому світі

Схожі новини