Передплата 2024 «Добрий господар»

За що оштрафували італійського падре?

Надто часто дзвонив у дзвони. І надто голосно...

За що оштрафували італійського падре?
За що оштрафували італійського падре?

Парох парафії італійського містечка Коверчано (поблизу Флоренції) заплатить дві тисячі євро штрафу. Падре покарали за те, що той надто часто бив у дзвони, шум яких перевищував акустичні норми.

Як повідомили місцеві ЗМІ, падре Леонардо Джуеррі виявився досить упертим. Хоча жителі Коверчано тривалий час просили його бити у дзвони не так часто (священик робив щодня із 8-ї до 21-ї години аж 200 ударів) і не так сильно, падре не звертав на це уваги.

Розлючені місцеві жителі викликали до Коверчано фахівців Агенції з охорони довкілля провінції Тоскана. І ті за допомогою обладнання для вимірювання рівня шуму встановили, що дзвони справді б'ють надто голосно. Фахівці попросили падре дзвонити не так енергійно, аби бодай трохи знизити рівень шуму, — але отець Леонардо мав ті поради в носі…

Суперечка тривала аж чотири роки. Експерти звернулися з відповідними листами до католицької курії у Флоренції і влади Тоскани. Урешті-решт впертого падре оштрафували на дві тисячі євро, і водночас заборонили йому бити у дзвони частіше, ніж кілька разів на день.

Читайте також: Перший католицький храм у Новому світі

Фото ілюстративне з сайту pexels

Схожі новини