Передплата 2024 ВЗ

У супермаркетах Австралії - порожні полиці

Товарів бракує через брак працівників, які “сидять” на ковідному карантині

Як інформує австралійське видання news.com.au, чимало супермаркетів Зеленого континенту “тішать” покупців порожніми полицями. Ні, покупецький ажіотаж із приводу ймовірного локдауну тут ні до чого: просто працівники цих супермаркетів не можуть вийти на роботу, бо після “тісного контакту” з особами, інфікованими ковідом, змушені “сидіти” на карантині.

За останню добу в Австралії зафіксували майже 50 тисяч нових випадків інфікування COVID-19 (переважно це штам "Омікрон"). Зокрема, понад 23 тисячі - у штаті Новий Південний Уельс, понад 14 тисяч - у штаті Вікторія, понад 5,5 тисячі - у штаті Квінсленд, понад 3 тисячі - у штаті Південна Австралія. Різке зростання кількості випадків COVID-19 означає, що продавці супермаркетів, працівники служб доставки й водії вантажівок також мусять самоізолюватися, якщо мали контакт із інфікованими.

Незадоволені браком товарів у крамницях австралійці активно коментують ситуацію у соцмережах. Очевидно, уряд почув ту критику, бо вже зменшив термін самоізоляції після “тісного контакту” з інфікованими до 7 днів (раніше було 10). А у штаті Новий Південний Уельс працівникам, які “сидять” на ковідному карантині, навіть дозволили виходити на роботу, — якщо їхню присутність керівництво визнає украй необхідною.

Читайте також: Пандемія Covid-19: що рік поточний нам готує?

Схожі новини