Передплата 2024 «Добрий господар»

Бжезінський озвучив можливий сценарій повернення Криму

  • 17.04.2017, 09:46
  • 4 770

Політолог наголосив на праві на самовизначення для кримських татар.

Крим не може повністю відійти Україні або Росії, а його майбутнє залежить від трьох визначальних чинників. Про це заявив американський політолог і колишній радник президента США з національної безпеки Збіґнев Бжезінський, передає УТ.

"Компроміс в довгостроковій перспективі по Криму можливий, але тільки з урахуванням трьох головних чинників, що визначають долю півострова: російського населення і військ РФ, українського населення і кримських татар", - заявив в інтерв'ю польському виданню Gazeta Wyborcza Бжезінський.

"Мова не йде про передачу Криму повністю Україні, так само як і не може бути мови про повернення Криму цілком Росії. Думаю, з часом, можливо якось досягти певного політичного рішення, згідно з яким Крим буде повернутий якимось чином на основі визнання і обліку існування цих трьох елементів - нового російського шару, існуючого кілька десятиліть українського шару, а також частини, про яку до цього часу не говорили зовсім - кримські татари, які також мають право на самовизначення", - упевнений він.

Також Бжезінський вважає, що описаний ним сценарій не може бути втілений у даний момент, але з часом стане можливим.

Схожі новини