Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Організатори Євробачення визнали право України заборонити в'їзд учасниці від РФ

  • 14.03.2017, 18:03
  • 6 524

Європейський мовний союз, який є організатором пісенного конкурсу Євробачення, поважатиме рішення України про можливу заборону в'їзду представниці РФ Юлії Самойловій.

Як заявив виконавчий директор Євробачення Йон Ола Санд, рішення про заборону в'їзду Самойлової повинна приймати українська влада, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Ми повністю поважаємо і розуміємо закони України, але з боку Європейського мовної спілки (ЄМС) у нас немає ніяких заперечень до російської делегації і не бачимо порушень з їх боку. Ми хочемо, щоб всі країни брали участь, але це рішення української влади, і ми будемо його поважати", - сказав Йон Ола Санд.

Він також зазначив, що розраховує на оптимальне вирішення цього питання.

Клімкін прокоментував участь Самойлової у Євробаченні-2017 від Росії

Самойлова незаконно перетнула кордон й відвідала окупований Крим у червні 2015 року.

Глава МЗС Павло Клімкін назвав черговою провокацією з боку РФ участь представника Юлії Самойлової в пісенному конкурсі Євробачення-2017, передає LIGA.net. "СБУ перевіряє її, є заява (питання про російського кандидата на Євробаченні Юлії Самойлової - УНІАН.). Я вважаю, що закон повинен бути один для всіх. Росія вже багато років займається провокаціями", - сказав Клімкін.

Сьогодні, 13 березня, керівник Управління взаємодії зі ЗМІ та громадськістю СБУ Олена Гітлянська заявила, що спецслужба прийме зважене рішення про в'їзд на територію України Самойлової. «У відповідь на численні запити журналістів щодо Юлії Самойлової хочу наголосити: СБУ вивчить питання і прийме виважене рішення щодо її в'їзду на територію України. Наголошую, що наша позиція буде базуватися виключно на нормах українського законодавства та в інтересах національної безпеки. Про результати ми повідомимо додатково», - зазначила Гітлянська.

За даними ЗМІ, Самойлова в червні 2015 року брала участь у гала-концерті «Світ спорту і добра» в окупованому Росією Криму. Цю інформацію вже підтвердили в Кремлі.

"У Криму бували всі": у Путіна прокоментували вибір представника Росії на "Євробачення"

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков не вважає рішення відправити співачку Юлію Самойлову на пісенний конкурс "Євробачення-2017", який пройде в травні в Києві, провокацією.

Заяву спікера Кремля наводить Дождь.

"Я б зовсім не став вживати слово "провокація". Це вибір російського телеканалу, нічого провокаційного ми тут не бачимо. В Криму бували всі. Майже немає людей, які там не бували", - сказав Пєсков.

"Це міжнародний конкурс, і країна-організатор конкурсу має слідувати тим міжнародним правилам, за якими конкурс проводиться", - додав прес-секретар російського лідера.

Джерело: Обозреватель

Учасниця Євробачення від Росії перебуває в базі даних "Миротворця" з 2016 року

Учасниця Євробачення-2017 від Росії Юлія Самойлова з 22 грудня 2016 року перебуває в базі даних українського сайту "Миротворець"

На сайті "Миротворець" опублікований номер телефону Самойлової, її дата народження та сторінка у соцмережі.

На сайті йдеться про те, що Самойлова у 2015 році гастролювала в Криму. Її звинувачують в "незаконному перетині державного кордону України в складі організованої групи".

Окрім цього, сайт подає докази проросійської позиції співачки. Дівчина у соцмережах відкрито підтримує анексію Криму.

В той же список потрапив і її чоловік Олексій Таран.

Юлія Самойлова відреагувала на заяву СБУ

Представниця Росії на "Євробаченні-2017" Юлія Самойлова прокоментувала повідомлення про те, що їй може бути заборонений в'їзд в Україну.

Сайту телеканалу "Зірка" співачка повідомила, що "ніяких погроз на її адресу не було".

"Я про це не думаю абсолютно, тому що я їду на музичний конкурс, співаю пісню, готую її. А ??там, як буде. Поки все чудово. Всі дуже позитивно налаштовані, ніяких погроз не було. Для мене люди всі хороші", - заявила Юлія.

Джерело: Обозреватель

СБУ вивчить питання щодо дозволу на в'їзд в Україну російській співачці Самойловій

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написала прес-секретар СБУ Олена Гітлянська.

"У відповідь на численні запити журналістів з приводу Юлії Самойлової хочу підкреслити: СБУ вивчить питання та ухвалить зважене рішення щодо її в'їзду на територію України", - написала вона.

Гітлянська підкреслила, що позиція СБУ ґрунтуватиметься виключно на нормах українського законодавства та інтересах національної безпеки. Про результати буде повідомлено додатково, додала прес-секретар СБУ.

Джерело: Цензор.НЕТ

Євробачення-2017: учасниця від Росії Самойлова виступала в анексованому Криму

Співачка Юлія Самойлова, яка представлятиме Росію на пісенному конкурсі Євробачення-2017 у Києві, виступала в Криму після його анексії.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав керівник проекту "Майдан закордонних справ" Андрій Клименко.

Він зазначив, що обрання жінки представником Росії на конкурсі є провокацією з далекосяжними наслідками.

"27 червня 2015 року Самойлова виступала в окупованій Керчі разом з Газмановим і Лолітою ... Взагалі-то таких артистів СБУ в Україну не пускає", - наголосив Клименко.

Журналісти перевірили цю інформацію і з'ясували, що в афіші на її офіційному сайті дійсно зазначено, що дівчина брала участь у Гала-концерті фестивалю "Мир спорта и добра", який відбувався у кримському місті Керч. При цьому ця подія сталася ще 27 червня 2015 року, коли Росія вже анексувала Крим.

Раніше російських виконавців, які виступали на анексованому півострові, не пускали на територію України. Так, зокрема, сталося з репером Гуфом у березні 2016 року, коли СБУ не пустила його до Одеси через те, що напередодні він провів концерт у Криму. З тих самих причин у лютому було відмовлено у в'їзді в Україну і білоруському співаку Максу Коржу.

Джерело: Еспресо.TV

Росія відправить на Євробачення до Києва співачку з інвалідністю Самойлову

На міжнародному пісенному конкурсі Євробачення-2017 у Києві Росію представлятиме Юлія Самойлова з піснею Flame Is Burning.

Як повідомляє ТАСС, співачка має першу групу інвалідності і з дитинства пересувається на інвалідному візку.

Юлія Самойлова народилася 7 квітня 1989 року в місті Ухта (Комі). У 2013 році посіла друге місце в музичному телепроекті "Фактор А". Є володаркою "Золотої зірки Алли" (премія Алли Пугачової). Була учасницею урочистої церемонії відкриття Паралімпійських зимових ігор 2014 року в Сочі, де виконала пісню "Разом".

Джерело: Цензор.НЕТ

Схожі новини