Передплата 2024 ВЗ

Білий дім офіційно назвав відносини з Росією "складними"

  • 07.01.2015, 13:55
  • 1 106

Білий дім офіційно характеризує двосторонні відносини між Сполученими Штатами і Російською Федерацією як складні через агресію РФ в Україні.

Про це зазначив під час брифінгу в вівторок речник Адміністрації президента США Джош Ернест, передає "Укрінформ".

"У США і Росії — складні відносини. Ми маємо серйозні розбіжності в поглядах з росіянами через їхні дії в Україні", — наголосив представник Білого дому.

Він нагадав, що Сполучені Штати разом зі своїми міжнародними партнерами застосували санкції проти РФ, та зазначив, що це має змусити російську сторону виконувати взяті на себе зобов'язання.

"Чим довше Росія відмовляється від виконання своїх зобов'язань, тим вищою є можливість введення нових санкцій", — підкреслив Ернест, закликавши також Москву припинити військову допомогу сепаратистам на сході України.

Водночас він визнав, що в багатьох питаннях, у тому числі у сфері нацбезпеки Вашингтон має з Москвою "спільні погляди". У цьому зв'язку представник американської адміністрації назвав спільну участь у проекті Міжнародної космічної станції, ліквідації хімічної зброї в Сирії, а також іранське ядерне питання.

Схожі новини