Передплата 2024 «Добрий господар»

Текст угоди з ЄС повністю готовий до підписання

  • 26.06.2014, 19:01
  • 800

Текст угоди про асоціацію між Україною з Європейським союзом повністю готовий до підписання. Про це на брифінгу заявила перший заступник міністра закордонних справ України Наталія Галібаренко.

"Без перебільшення завтра для України буде історичний момент. Президент України вже відбув до Страсбурга, завтра Петро Порошенко буде в Брюсселі, де і відбудеться підписання економічної частини угоди про асоціацію з ЄС. Тому завтра Україна підпише торговельно-економічну і секторальну частини асоціації. ...Вже у понеділок було ухвалено рішення про те, що угоду буде підписано. Тому за цей час готували технічну частину. З української сторони все готово до підписання. Угода і її текст повністю готові", — сказала він.

Вона нагадала, що разом з Україною на рівні прем'єр-міністрів також УА підпишуть Молдова і Грузія.

"Голова держави...у рамках підписання угоди озвучить план реформ України, а також проведе переговори з головами європейських держав у форматі "28 + 1", — зазначила Галибаренко.

Як відомо, урядовий уповноважений з питань європейської інтеграції Валерій П'ятницький виступає за те, щоб ратифікація Угоди про асоціацію з ЄС, "допідписання" якої заплановано на 27 червня, відбулася максимально швидко. Про це він розповів в інтерв'ю ZN.UA.

"Для цього є всі підстави. Я не бачу причин, через які не можна ратифікувати (Угоду про асоціацію — ред.) за тиждень", — заявив П'ятницький

Схожі новини