Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Обама пообіцяв Україні "потужну підтримку"

  • 13.03.2014, 12:31
  • 932

При цьому президент США заявив, що Вашингтон і союзники "переглянуть відносини" з РФ

Вашингтон готовий надати Києву всіляку підтримку в забезпеченні суверенітету і територіальної цілісності України. Про це заявив президент США Барак Обама на зустрічі з прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком.

"Будьте впевнені, що у вас буде наша потужна підтримка", — сказав Обама в присутності журналістів по завершенні зустрічі з Яценюком, яка відбулася в Овальному кабінеті Білого дому.

Американський президент запевнив, що влада України готова вести діалог з Росією, і висловив надію на врегулювання ситуації "шляхом переговорів".

Арсеній Яценюк, підтвердив, що хоче дипломатичного врегулювання ситуації в Україні, але при цьому заявив: "Ми ніколи не здамося". Пізніше, вийшовши до преси, він заявив, що Росія "веде справу до війни". На питання про майбутній референдум про статус Криму, наміченому на 16 березня, і Обама, і Яценюк сказали, що не мають наміру визнавати його законність.

Нагадаємо, напередодні лідери "Великої сімки" заявили, що не визнають результати призначеного на майбутню неділю референдуму в Криму з питання відділення від України та входження до складу Росії. Також країни G7 застерегли Росії від анексії Криму.

Джерело: ІТАР-ТАРС

Схожі новини