Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Китай не дасть грошей Януковичу, в якого революція

  • 04.12.2013, 14:55
  • 1 187

Офіційний Пекін не довіряє нинішньому керівництву України

Як стало відомо Espreso TV з власних джерел в Адміністрації Президента, більшість конкретних галузевих угод, заради підписання яких Віктор Янукович відправився до КНР, буде замінено на меморандуми, що не містять конкретних зобов’язань сторін. На думку джерела, ініціатором цього виступила китайська сторона. Таким чином, візит позбавлено практичної складової й зведено здебільшого до церемоніалу. Тож, це ніяк не позначиться на форматі зустрічей Президента Віктора Януковича з Головою Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпіном та керівництвом уряду й парламенту країни.

Нагадаємо, програма візиту передбачає підписання низки документів у сфері енергетики, авіабудування, сільського господарства, гуманітарного співробітництва.

Крім того, сторони мають ухвалити проекти Договору про дружбу і співробітництво між Україною і Китаєм, а також Програми розвитку відносин стратегічного партнерства між країнами на 2013-2017 роки. Слід очікувати, що в силу їх всеохопного характеру ці документи буде погоджено.Імовірно, в такий спосіб Пекін подає Україні сигнал, що готовий та зацікавлений у співробітництві з нею, але з огляду на ситуацію, волів би взяти паузу, перш ніж взяти на себе перед Києвом зобов'язання, зокрема фінансового характеру.Фактично, це може означати, що Пекін не вважає нинішнє українське керівництво надійним партнером.

Схожі новини