Передплата 2024 «Добре здоров’я»

З вересня за квиток у громадському транспорті Львова доведеться заплатити 25 гривень

Подорожчання буде на 5 гривень, відтак Львів стане містом з найдорожчим проїздом у міському транспорті

Фото: ЛМР
Фото: ЛМР

З 1 вересня проїзд у громадському транспорті Львова подорожчає: коштуватиме 25 гривень за одну поїздку. Він мав збільшиться на 5 грн. ще з червня цього року, але виконком відтермінував подорожчання. Такий тариф буде, якщо оплачувати водію готівкою. А ось оплата Леокарт та банківською карточкою не змінюється. Мета подорожчання паперового квитка — зробити оплату готівкою найбільш невигідним способом оплати проїзду.

Про це повідомив на брифінгу директор департаменту міської мобільності та інфраструктури Львівської міської ради Олег Забарило.

«У грудні 2023 року, коли запроваджували електронний квиток було передбачено подорожчання квитка, якого купують у водія за готівку, — каже чиновник. — Готівка має бути найменш вигідним способом оплати в транспорті. Наша ціль — детінізація перевезень в громадському транспорті, мінімізація контакту між водієм та пасажиром. Це дало ефект: 19% пасажирів купують квиток за готівку».

25 гривень за проїзд, особливо в електротранспорті Львова — найдорожча цінова планка в Україні. В інших містах проїзд коштує 10−20 гривень, вартість бензину та інших витрат тарифу однакова всюди…

Голова депутатської комісії транспорту Львівської міськради Ігор Зінкевич сказав для «ВЗ», що виконком Львівської мерії не може зробити вартість паперового квитка вищою 25 гривень за поїздку, бо таке обмеження дав Антимонопольний комітет Львівської області.

Тим часом користувачі соцмереж критикують рішення мерії: сервіс не відповідає 25 гривень, транспорт старий, без кондиціонерів, не дотримано графіки руху.

«Жах, у Львові майже весь транспорт — це секонд-хенд, і за жахливі умови 25 грн. В більшості транспорту навіть кондиціонери не працюють», — обурилася Соломія.

Схожі новини