Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Два поспіль дні великого футболу у Львові

У п’ятницю, 30 серпня, «Рух» у межах 5-го туру української Прем'єр-ліги (УПЛ) на стадіоні «Арена Львів» прийматиме «Інгулець» (початок о 18.00 год.). А в суботу «Карпати» на стадіоні «Україна» проведуть домашній матч з «Ворсклою» (початок о 13.00 год., матч без вболівальників)

Момент матчу «Руху» та «Інгульця», який відбувся 8 травня 2023 року на стадіоні «Арена Львів». В атаці рухівець Юрій Климчук, який оформив дубль у воротах «жовто-червоних». Фото upl.ua
Момент матчу «Руху» та «Інгульця», який відбувся 8 травня 2023 року на стадіоні «Арена Львів». В атаці рухівець Юрій Климчук, який оформив дубль у воротах «жовто-червоних». Фото upl.ua

У 2020 році «Рух» та «Інгулець» вперше здобули путівки до УПЛ. Літом нинішнього року після річної перерви петрівці повернулися до елітного дивізіону України. «Рух» провів чотири гри проти «Інгульця» в УПЛ: одна перемога рухівців, дві нічиї та одна вікторія петрівців, різниця м’ячів 5−3. Востаннє «жовто-чорні» приймали «Інгулець» 8 травня минулого року на стадіоні «Арена Львів» і здобули перемогу з рахунком 3:0. У складі господарів поля дубль оформив Юрій Климчук і ще один гол забив Соломон. Для «Руху» ця перемога залишається однією з 5-ти найбільших домашніх розгромних вікторій в УПЛ.

Для підопічних Віталія Пономарьова це буде другий поспіль домашній матч, а в попередньому рухівці розгромили «Зорю» з рахунком 3:0. Гольова домашня клубна рекордна серія «Руху» в УПЛ триває 8 ігор — 14 голів. «Жовто-чорні» при Віталію Пономарьову можуть 20-й раз зіграти внічию в чемпіонатах. Пропустить гру вилучений з поля в минулому турі бразилець Клайвер. Під питанням участь у матчі Юрія Климчука, Марка Сапуги, Фредді Плюмана та Богдана Слюбика, які ще повністю не відновилися від травм.

Щодо «Інгульця», то безвиграшна гостьова серія петрівців продовжується в УПЛ 5 ігор: три нічиї та дві поразки. Нічийна ж клубна рекордна серія «жовто-червоних» продовжується в чемпіонаті 3 гри. Це буде 40-й матч Василя Кобіна біля керма різних клубів у всіх турнірах. Цікаво, що Василь Кобін біля керма різних клубів в гостях в УПЛ ще не перемагав — у 17-ти (!) матчах: вісім нічиїх та дев’ять поразок.

«Карпати» в минулому турі в Черкасах першими відкрили рахунок, але в підсумку зазнали поразки від ЛНЗ з рахунком 1:2. Після гри головний тренер «зелено-білих» Владислав Лупашко зазначив: «вважаю, що головною причиною поразки було те, що нам не вистачило сил. Був переїзд, також була кубкова гра на тижні. ЛНЗ натомість пропускав кубковий матч. І ми бачили, що почали підсідати. Гравці, які дуже часто витримують 90 хвилин, почали просідати десь на 50-й хвилині». Ветеран «Карпат» Амбросій Чачуа може забити 10-й гол в УПЛ.

Раніше карпатівці та «Ворскла» не зустрічалися в офіційних турнірах. Безнічийна серія полтавського клубу триває в УПЛ 10 ігор: три перемоги та сім поразок. Досвідчений півзахисник «біло-зелених» Сергій Мякушко може забити 25-й гол в УПЛ. Зауважимо, що домашній матч «Карпат» пройде без вболівальників. Таке рішення ухвалив Контрольно-дисциплінарний комітет Української асоціації футболу у зв’язку з порушенням норм щодо кількості глядачів на стадіоні «Україна» у попередньому матчі «Карпат» з «Динамо».

Тим часом відбулося жеребкування матчів 1/8 фіналу Кубку України сезону-2024/2025. «Карпати» в статусі гостей зіграють проти «Руху». Базова дата проведення гри — 30 жовтня. Новий, 34-й, чемпіонат України набирає обертів, а в клубах продовжують відбуватися кадрові зміни. «Кривбас» офіційно оголосив про відхід ганського нападника Прінса Аду до чеської «Вікторії».

Нагадаємо, що саме Аду, який провів в УПЛ 15 ігор (3 голи), став автором єдиного голу криворізького клубу у ворота «Вікторії» в серпневих матчах 3-го кваліфікаційного раунду Ліги Європи. Новачком «Чорноморця» став півзахисник Кирил Сігєєв, який раніше на правах оренди в «Шахтаря» провів в УПЛ за «Олександрію» 37 ігор (2 голи).

Схожі новини