Передплата 2024 «Добра кухня»

Важила 5 кілограмів: у Львові медики видалили жінці величезну пухлину

  • 31.08.2024, 10:45
  • 328

Львівські лікарі видалили 51-річній пацієнтці пухлину вагою 5 кг

Фото Першого медичного обʼєднання Львова
Фото Першого медичного обʼєднання Львова

Львів'янка Руслана Кашемірова шість років відкладала видалення новоутворення через страх операції.

Цьогоріч пухлина збільшилася настільки, що почала тиснути на внутрішні органи й становити загрозу життю жінки.

За словами лікарів, про пухлину матки вона дізналася у 2018 році, коли звернулася до лікаря з кровотечею та болем у животі. На той час новоутворення було 13 см завдовжки та вже розрослося у кишківник та артерії. Пацієнтка боялася операції, і, оскільки пухлина не була злоякісною, львів'янка відкладала її видалення.

«Руслані призначили гормональний препарат аби уповільнити подальший ріст фіброміоми. Згодом жінка набрала зайвої ваги, але водночас в неї знизився апетит і з’явилося постійне відчуття наповненості шлунка. Цьогоріч на черговому контрольному УЗД медики констатували: пухлина заповнила вже всю черевну порожнину пацієнтки», — розповіли лікарі.

У червні у жінки погіршився стан. У неї з’явилася лихоманка — температура підіймалася майже до 40 градусів і не збивалася. Причиною стала пухлина, яка розрослась на стільки, що почала тиснути на нирки та сечовід жінки. Через це з’явилася загроза життю пацієнтки, й відкладати операцію далі було неможливим.

Фахівці гінекологічного відділення були змушені видалити пухлину разом із маткою. Фіброма, яку видалили через розріз у черевній порожнині важила понад 5 кг. Операція минула успішно, і пацієнтка почувається добре, тепер у неї попереду — майже три місяці реабілітації.

Схожі новини