Передплата 2024 «Добрий господар»

На Львівщині правоохоронці повідомили сільському старості про підозру у незаконному переправленні військовозобов'язаного за кордон

  • 28.08.2024, 17:30
  • 166

Посадовець за 16 600 доларів обіцяв чоловіку призовного віку оновити військово-облікові документи та переправити через державних кордон поза межами офіційних пропускних пунктів

Фото: Нацполіція Львівщини
Фото: Нацполіція Львівщини

Сільського старосту, який організував схему переправлення військовозобов'язаних за кордон, викрили слідчі відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління поліції Львівщини спільно з оперативниками Управління Служби безпеки України у Львівській області, за процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.

Поліцейські встановили, що зловмисник за 2 600 доларів пообіцяв чоловіку мобілізаційного віку оновити військово-облікові дані, а ще за 14 000 доларів незаконно переправити його через кордон України, в обхід офіційних пропускних пунктів.

Правоохоронці затримали посадовця в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час одержання ним частини коштів від «клієнта» у сумі 7 000 доларів. Поліцейські з’ясували, що декілька днів тому порушник вже одержав від чоловіка гроші за оновлення військово-облікових документів.

Слідчі повідомили затриманому про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) та ч. 2 ст. 369−2 (Зловживання впливом) Кримінального кодексу України.

Йому загрожує - до дев’яти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до трьох років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває. Невдовзі суд обере підозрюваному запобіжний захід.

Схожі новини