Передплата 2024 ВЗ

Було трамвайне депо, буде — креативний простір Lem Station

У місті реконструюють площу біля колишнього трамвайного депо на площі Станіслава Лема. До кінця 2025 року тут відкриють креативний простір Lem Station — із центром для бізнес-заходів

Фото: Твоє Місто
Фото: Твоє Місто

Історія із реконструкці­єю ангару депо тягнеть­ся з 2017 року, інвес­тор проєкту — ТзОВ «Лем Стейшн» (підприємці з га­лузі ІТ та ресторатори). Тоді інвестиція в депо ста­новила 30 мільйонів гри­вень. Тепер через воєнний стан і падіння курсу гривні, що призвели до подорож­чання будівельних матері­алів і робіт, реконструкція депо обійдеться дорожче.

Поблизу колишньо­го депо буде артгалерея, зона відпочинку з сучас­ним громадським про­стором, центр для діло­вих заходів, працюватиме екскурсійний трамвай…

«Восени в депо пла­нують завершити пер­ший етап робіт, — розповів „ВЗ“ керівник управлін­ня інвестицій і проєктів Львівської міської ради Андрій Павлів. — У при­міщеннях колишньої по­ліклініки, що у дворі депо, буде простір для робо­ти фрілансерів, у компре­сорній станції - мистець­кий центр. Площа буде відкритою для мешканців, жодних парканів і окремих входів не буде. Облашту­ють паркувальний май­данчик. Від вулиці Героїв Майдану — променад, де люди зможуть прогулюва­тися, сидіти на лавочках. Площу замостять бруків­кою, засіють травою. Об­лаштують зону відпочинку батьків із дітьми, постав­лять лавочки».

Згідно з проєктом, пло­ща буде єдиним просто­ром з трамвайною колією та зупинкою, тож на буд­майданчику демонтову­ють огорожу.

Також ремонтують дах одного з ангарів трамвай­ного депо (в оренді у ін­весторів два ангари. — Авт.). «Відкриття ангарів буде другою чергою здачі проєкту, — продовжує роз­мову Андрій Павлів. — За­раз там ремонтують по­крівлю, аби підготувати об'єкт до зими, бо дах про­гнив. У двох ангарах буде створено інноваційно-громадський простір. Це буде місце зустрічі мис­тецьких і підприємницьких кіл».

Схожі новини