Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Чиновниця Львівської ОВА відмовилася вставати під час виконання гімну України, а у відповідь на зауваження показала середній палець

  • 25.08.2024, 13:00
  • 468

У Львові жінка відмовилася встати під час виконання державного гімну. Вона начебто працювала у Львівській обласній військовій адміністрації, звідки її звільнили на тлі публікації відео

Фото ЛОВА
Фото ЛОВА

Відео поширилося в соцмережах.

На ньому видно, як жінка сидить на лавці на вулиці, поки навколо неї інші люди співають державний гімн. Жінка, яка звернула увагу на цей випадок, зазначає, що в цей час відбувався захід на підтримку українських полонених і тих, хто зник безвісти.

Учасники заходу рушили колоною до Львівської ОВА, де наприкінці заспівали гімн. Саме під час цього жінка, відео з якою поширили в мережі, сиділа на лавці і не підіймалася. Вона не зробила цього навіть тоді, коли її про це попросили — «у відповідь — демонстративно зухвалий погляд».

Коли ж її почали фільмувати на камеру, жінка показала середній палець. Як стверджує авторка відео, пізніше жінка «кинулась тікати», однак її наздогнали поліціянти. Їм вона показала документи і сказала, що працює у Львівській ОВА.

Автори відео вказали ім'я жінки і додали, що чекають реакції від Львівської ОВА. Як розповів виданню ZAXID.net керівник департаменту внутрішньої політики ЛОДА Юрій Горун, зображена на відео жінка справді працювала в адміністрації.

Однак її звільнили після того, як вона написала відповідну заяву. Від 24 серпня вона більше не працює в ОВА.

«Такі дії неприпустимі не те, що для чиновників, а для українців загалом», — сказав Горун.

Схожі новини