Передплата 2024 «Добрий господар»

«Люди зараз уже менше допомагають армії…»

Батьки волонтера Святослава Літинського продали гараж, а кошти віддали на автівку для ЗСУ

Родина Літинських активно допомагає українським військовим.
Родина Літинських активно допомагає українським військовим.

Батьки викладача, громадського активіста та волонтера Святослава Літинського продали гараж, а гроші передали на автомобіль для ЗСУ.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав сам Святослав Літинський: «Це сім'я Літинських. Оксана, Володимир, Марта, Святослав. Декілька тижнів тому Володимир та Марта продали гараж, і на отримані гроші ми купили автомобіль, який після ремонту поїде нашим сонечкам. Маєте бажання допомогти грошима — реквізити та збір в коментарях».

Журналістка «ВЗ» запитала Святослава, чи це він так впливає на батьків своєю волонтерською діяльністю, і чи вистачило коштів на автівку?

— Швидше, це батьки впливають на своїх дітей, — каже Святослав. — Гараж батьки продали за 5 тисяч 200 доларів, мені віддали 4 тисячі 200 доларів. Звісно, цих коштів недостатньо, щоб купити авто. Кошти до автівки доклала ще сестра.

Марті Літинській — 74, вона знаменита українська шахістка, заслужений майстер спорту. Її чоловікові Володимиру — 77. Я зателефонувала до пані Марти, аби розпитати, чому подружжя вирішило продати гараж, а кошти віддати на ЗСУ?

— Це не перший наш внесок для ЗСУ, — каже пані Марта. — Можливо, син на нас так впливає… Так багато працює, волонтерить, і нам допомагає за потреби.

— Як ваш син все це встигає? — питаю.

— Сама дивуюся! Часом втомлюється, трохи нервує… Люди зараз менше допомагають армії, впевнені, що вже перемогли. Але це не так, треба готуватися до тривалої боротьби…

— Ваш чоловік був не проти продати цей гараж?

— Сказав: «Ой, мені шкода того гаража»… Він його, по суті, сам будував. Але останнім часом ми ним не користувалися.

Схожі новини