Передплата 2024 ВЗ

«Люди з російською щелепою українських звуків не вимовляють»

Хто навчився казати «паляниця», нехай прочитає вголос «вирій»

За 12 кілометрів від Штепівки Сумської області стояли дві БМП. Тож місцевий житель вирішив підійти й поцікавитись, що вони там роблять.

"Слава Україні!" - привітався він до окупантів, які стояли там. На це українське гасло загарбники, звісно, не змогли відповісти.

Потім він попросив у російських військових сказати надскладне для вимови громадян РФ слово "паляниця". Звісно, вони навіть не намагалися.
У відповідь військові РФ російською попросили не знімати нічого. На що житель Сумської області відповів, що це не заборонено Конституцією України.

Звісно, не розуміє значення слова «паляниця» і взагалі не може правильно його вимовити і пропагандистка-телеведуча російського агресорського ТБ Скабєєва.

Вона у прямому ефірі заявила, що воно перекладається як "клубника", переплутавши "паляницю" з "полуницею". Це помітили глядачі та виклали у мережу відповідний уривок із програми новин на телеканалі "Россия 1". Пропагандистка Скабєєва з повною впевненістю у правильності своїх слів сказала, що українською "клубника" звучить як "поляница".

Вона заявила, що російських солдатів, які зроблять помилку у вимові цього слова, в Україні ставлять на коліна або ж "пускають їм кулю".

Чому росіянам складно вимовляти більшість українських слів?

Це пояснюють українські філологи, зокрема, Юлія Сливка.

- Чи може вимовити складне слово російськомовний українець? Може. Його вухо звикле до української і це не може не сприяти, тому у такому разі пропоную робити кількаетапну верифікацію, - каже пані Юлія. - Багато мов мають звуки, які важко або й узагалі не піддаються иноземцеві, людині з иншим мовленнєвим апаратом. В українській таким нереальним є м’яке {ц}. І чергування м’яких і твердих голосних також долається з великими труднощами.

От і Сергій Осока, щоб перевірити, хто перед вами, пропонує написати слово «вирій» і змусити людину це слово правильно прочитати. «Люди з російською щелепою не зможуть. Перевірено мною особисто. Дивно, але щелепи у них не змінилися. Їх стопорить, коли поряд «и», «й», «і». Вони не зможуть цього вимовити».

А к*цапи вже вчаться вимовляти слово «паляниця» і навіть «залізниця».

Читайте також: Паляниця. Рецепт для тих, хто може вимовити

Схожі новини