Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Нардепа Дубневича очікує виклик до Вищого антикорупційного суду

Проти народного депутата було відкри­то кримінальне провадження, ще до ухва­лення відповідного закону його було позбавлено недоторканності

93,3 млн грн — у незаконному привласненні такої суми коштів державного підприємства “Укрзалізниця” прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) підозрюють народного депутата з Львівщини Ярослава Дубневича (депутатська група “За майбутнє”) і ще вісьмох високопосадовців. Слідство у цій справі завершено, обвинувальний акт САП скерувала до Вищого антикорупційного суду (ВАКС).

Іще до свого походу у велику політику Дубневич був причетним до заліз­ничного бізнесу, чимало своїх статків заро­бив на виробництві дефіцитних запчастин до рейок. Слідчі САП стверджують, що, бу­дучи народним депутатом, керівником тран­спортного комітету у ВР, Ярослав Дубневич лобіював надання коштів з бюджету «Укрза­лізниці» на закупівлю товарів у підконтроль­них йому підприємствах. Як ідеться у пові­домленні пресслужби САП, фінансові втрати від реалізації схеми процедур відкритих тор­гів стрілочних переказів, запасних частин до них та комплектів роздільного скріплення, згідно з матеріалами експертизи, переви­щили 93 млн грн.

Вас може зацікавити: Львівські депутати затвердять чиновникам Ратуші чесні премії

Проти народного депутата було відкри­то кримінальне провадження, ще до ухва­лення відповідного закону його було по­збавлено недоторканності. У листопаді 2019 року Вищий антикорупційний суд об­рав йому запобіжний захід у вигляді грошо­вої застави у розмірі 100 млн грн. Дубневич подав апеляцію. Цю скаргу було відхиле­но й ухвалено нове рішення: арешт з аль­тернативою внесення 90 млн грн застави. Через добу перебування у СІЗО Ярослав Дубневич вніс зазначену суму і на час до­судового розслідування вийшов на волю.

За клопотанням детективів НАБУ, у січ­ні минулого року ВАКС заарештував кошти цього нардепа (понад 100 тисяч доларів і понад 100 тисяч євро, які було вилучено у нього під час обшуків).

Тепер, по закінченні розслідування, вину Ярослава Дубневича прокурори САП доводитимуть у Вищому антикорупційно­му суді.

Читайте також: Трухляві аргументи “слуги” Трухіна

Схожі новини