Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Львівські депутати затвердять чиновникам Ратуші чесні премії

Оплата праці має відповідати стану справ у галузі, за яку відповідає топпосадовець чи рядовий чиновник

Електронна петиція львів'янки Юлії Найчук про скасування високих премій чиновникам Львівської міськради зібрала необхідну кількість голосів “за” - 500. Петицію вона опублікувала ще 9 грудня 2021 року. Тепер ініціативу щодо завищених премій посадовців мерії мають розглянути на сесії депутати.

У петиції Юлія Найчук вимагає: “Скасувати 200%-400% премії для працівників Львівської міськради, та закладений преміальний бюджет на 2021 рік близько 260 млн грн, що становить понад третину усього фонду оплати праці. Скерувати ці «незайві» кошти у галузі, де необхідне фінансування, або зберегти на балансі міста для цільового використання надалі у теперішній час ескалацій військових конфліктів на сході України та пандемії».

Як розповіла у коментарі “ВЗ” керівниця управління персоналом Львівської міської ради Богдана Яремчук, у петиції йдеться про скасування премій у розмірі 200-400% від окладу, але це передбачено у бюджеті 2021 року. “У бюджеті Львівської ОТГ 2022 року передбачено обмежень премій для таких посад, як міського голови, керуючого справами виконкому, заступників мера, радників міського голови — максимальний відсоток премій не більше 200%, - повідомила пані Богдана. - У 2021 році упродовж року діяло обмеження щодо премій — не більше 200% для усіх працівників без винятку. Лише у листопаді 2021 року було прийнято зміни до ухвали сесії, де передбачено: премії мають бути не більше 400%. Це (нова система преміювання. - Авт.) діяла лише два місяці — у листопаді та грудні”.

Вам буде цікаво також: Чверть мільйона за місяць: зарплата першого заступника керівника Львівщини

«Треба платити за ефективну роботу»

Депутат Львівської міської ради Ігор Зінкевич сказав “ВЗ”, що у порядку денному наступної сесії ще не має питання про розгляд петиції про скасування високих премій чиновникам Ратуші. Але це питання внесуть, згідно із процедурою, оскільки петиція набрала необхідну кількість голосів.

Каже, депутати будуть голосувати за чесні премії посадовцям. “Посадовці мають отримувати премії і це нормально, але за якісну роботу, - відзначає Зінкевич. - У Львові ситуація з бюджетом зараз критична. Нам треба щось думати щодо зарплат деяких чиновників, які на місяць разом з преміями заробляють по 120-140 тисяч гривень. Тут питання не у захмарних преміях. Усі прекрасно розуміють, що певна робота потребує великих зусиль і гідних премій. Треба платити за ефективну роботу. Якщо йдеться, наприклад, про транспортну схему міста, де уже чимало років є низка проблем, то не розумію, за що давати чиновникам, які відповідають за галузь премії”.

Читайте також: Шахтарі без зарплати, а у ЛОДА захмарні премії дають!

Схожі новини