Передплата 2024 ВЗ

«Кожен одівається як йому зручно»

Робоча перевірка профтехучилищ у стилі кабаре...

Помічниця заступника міністра освіти порушила чимало правил ділового етикету та протоколу.

Скандал щодо дрес-коду помічниці заступника міністра освіти України Ігоря Гарбарука набирає обертів. У соцмережах - справедлива критика щодо неприпустимого вбрання Христини Тишкун, помічниці міністра, а за освітою юристки. Жінка підірвала реноме не лише власне, а й державного відомства, яке вона представляє...

Нагадаємо, 24 грудня, напередодні католицького Різдва до Львова з робочим візитом приїхав заступник міністра освіти Ігор Гарбарук (призначений на цю посаду 15 липня 2020 року) подивитися, як працюють навчально-практичні центри у профтехучилищах.

Заступника міністра супроводжувала жінка у відвертому вечірньому вбранні, що не відповідає діловому етикету... Чорна сукня у вечірньому стилі з глибокими вирізами декольте та без одного рукава, губи нафарбовані червоною помадою, ботфорти на високих підборах…

Читайте також: Вбрання помічниці заступника міністра освіти викликало фурор: реакція соцмереж

Порушений дрес-код і протокол

Виявилося це його помічниця і директорка компанії "БК ЗАБУДОВА", яка займається купівлею та продажем нерухомості - Христина Тишкун. Це підтверджує Youcontrol. Жінці 27 років, вона родом зі Львова. Помічниця міністра навчалася у Львівському національному університеті імені Івана Франка. Зараз проживає в Києві. Також Тишкун працює помічником адвоката в адвокатському бюро Advisers.

Делегація з міністерства зустрічалася у Ратуші із головою Львівської ОТГ Андрієм Садовим, першим заступником мера Львова Андрієм Москаленком. Пані Христина (попри неприпустимий дрес-код) теж стала до знимки, де фігурували топпосадовці Львова та її шеф, заступник міністра освіти. За правилами протоколу, помічники топчиновників не мають права формального фотографування.

Після справедливого хейту у соцмережах пані Христина закрила свою сторінку, де було чимало відвертих фото і на закиди про її недоречний одяг відповіла: «кожен одівається так, як йому подобається/зручно/комфортно».

Скріншот з Інстаграму
Скріншот з Інстаграму
Фото з інстаграму Христини Тишкун
Фото з інстаграму Христини Тишкун
Фото з інстаграму Христини Тишкун
Фото з інстаграму Христини Тишкун

«Стиль, який продемонструвала Христина Тишкун не припустимий у державній службі, це удар по репутації насамперед самого відомства, - сказала «ВЗ» експертка з етикету Софія Манько. - Міністерство - не нічний клуб! Чиновник приїхав перевіряти навчальні заклади і усі його помічники та інші супроводжуючі не повинні бути одягненими «не для події». В англійців є вислів: «Людина - це стиль». Але не йдеться лише про одяг, а й про внутрішній стержень. Щодо одягу, то по ньому завжди зустрічають і він розповість про особу більше, ніж слова. Манера одягатися - це і маска, і ширма, і навіть своєрідний діагноз...».

Глибокі декольте - табу! Коментарі експертів

Проте, помічниця міністра не має права появлятися на офіційних та публічних заходах в одязі, який не відповідає протоколу. Стиль ескорту чи кабаре не припустимий на роботі в державній службі…

«Шуба з соболя, відверта сукня, декольте, розріз та чоботи з "каблами" (вибачте, це не підбори)… Образ цілісний і гармонійний. Для певної ролі у кіно – ідеальний. Але навряд чи доречний у компанії заступника міністра освіти. Навряд чи доречний ролі помічника адвоката (Тишкун вказана помічником адвоката у компанії Advisers). І навряд чи доречний для когось у діловій ситуації", - заявила спеціалістка з етикету Анна Чаплигіна.

«Не знаю, скільки ще й якими словами треба пояснювати про доречність одягу та прикрас. Не про заборону, а саме про доречність одягу - відповідно до статусу, місця, рівня зустрічі та ролі", - додала пані Анна.

Експертка з етикету Наталія Адаменко зазначила, що ділова жінка, а надто та, яка працює у державній службі має бути дещо консервативною в одязі та не повинна виглядати, як з обкладинки модного журналу, копіювати всі останні тенденції у моді.

«Ділова жінка має носити те, що було модним у минулому сезоні, - переконана пані Наталія. - Адже набагато важливіше підібрати саме ті відтінки та фасони спідниць і штанів, які підкреслюють переваги фігури та приховують недоліки. Декольте допустиме, проте воно має бути скромним. Якщо це, наприклад, біла блузка, то дозволяється відщеплений один-два ґудзики. Глибокі декольте - табу!».

До списку табу експертка з етикету віднесла і вечірній макіяж. Справжня ділова леді не може собі дозволити прийти на протокольний захід з яскраво нафарбованими губами, червоні помади у діловому протоколі неприпустимі. Також неприпустимі чоботи-ботфорти.

Востаннє у соцмережах так жваво обговорювали окуляри на грудях колишнього прессекретаря президента Юлії Мендель та кросівки першої леді Олени Зеленської в Версалі.

Схожі новини