Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Збоченця» упізнав київський прокурор

Підозрюваному обрали безальтернативний запобіжний захід – тримання під вартою

«23 грудня, Галицький суд у Львові обрав безальтернативний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою 50-річному чоловіку, затриманому за підозрою у розбещенні малолітніх дітей. Дії зловмисника кваліфіковані за ч.2 ст. 156 Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає до 8 років позбавлення волі. Нагадаю, чоловіка раніше неодноразово притягували до кримінальної відповідальності. Він перебував у розшуку за вчинення аналогічних злочинів на території Києва», - повідомила на своїй сторінці у Фейсбуці прессекретар прокуратури міста Києва Надія Максимець.

Нагадаємо, чоловік переодягнувся у жіночий одяг та намагався розбестити у шкільному туалеті ученицю 2-го класу СШ № 43. У Львівській міській раді підтвердили, що факт проникнення сторонньої особи виявлено у двох львівських школах. Усі відеоматеріали передали поліції. Запобіжний захід вдалося обрати з другої спроби. У перший день підозрюваний заявив про відвід судді Людмилі Фроловій.

«По одному з поширених відеозаписів чоловіка упізнав київський прокурор»

Надія Максимець також розповіла про таке: «Заява від матері дівчинки надійшла до поліції 14 грудня. Новина сколихнула все місто, відео з камер спостереження одразу потрапило до соціальних мереж, розлетілось по групах. По одному з поширених відеозаписів чоловіка упізнав прокурор Деснянської окружної прокуратури міста Києва, який здійснює процесуальне керівництво в аналогічній справі щодо цього ж фігуранта. Прокурор повідомив про це львівських колег, що допомогло одразу ідентифікувати зловмисника.

Чому він перебував на свободі? У вересні цього року чоловік за таких же обставин вчинив розпусні дії щодо малолітньої дитини у школі на Лісовому масиві у Києві. Йому повідомили про підозру та обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі 181 тис. грн. Провівши близько місяця в слідчому ізоляторі, підозрюваний був звільнений - матір внесла за нього кошти».

«Збоченця» неодноразово притягували до кримінальної відповідальності

Після цього він виїхав до Харкова та перестав з’являтись до слідчого, обґрунтовуючи це необхідністю догляду за важкохворою матір’ю. Потім взагалі вимкнув телефон, почав переховуватися від слідства, відтак одразу був оголошений у розшук. У Харків із Києва невідкладно виїхала оперативна група для його затримання і доставки до суду для зміни запобіжного заходу з застави на тримання під вартою. З’ясувалось, що матір він не доглядав зовсім, а навпаки вкрав всі її заощадження. Хвора жінка невдовзі померла. Столичні оперативники сподівались, що підозрюваний з’явиться на її поховання, однак він не прийшов. Підозрюваний залишив Харків і, як тепер знаємо, продовжив орудувати у Львові.

Раніше цього чоловіка неодноразово притягували до кримінальної відповідальності. Останній раз вироком суду у 2019 році він був засуджений до 12 років позбавлення волі за вчинення аналогічного злочину. Проте вже 10.09.2021 звільнився на підставі «закону Савченко». Докладемо всіх зусиль, щоб жодна дитина більше від нього не постраждала, а сам він отримав неминуче покарання.

Стежимо уважно за судовим процесом.

Читайте також: «Тюремні “ловеласи” провернули таку схему не з однією жінкою…»

Схожі новини