Передплата 2024 «Добра кухня»

Чорна діра людства

Давньоукраїнська держава «Русь» постала на 439 років раніше від золотоординського улусу «Московія»

Українці та росіяни — не один етнос, не один народ, не одна нація!

Зловісний агресивний наступ московських імперіалістів на Українську Державу, українську національну ідентичність набирає нових вбивчих обертів. У наскрізь брехливому опусі Путіна «Про історичну єдність росіян і українців» отруйно написано, що українці і росіяни — один народ і у цього народу, мовляв, одна мова, одна віра, одна історія, одна територія, одні звичаї, одні традиції з деякими особливостями. На жаль, значна частина громадян України вірить цьому маніпулятивному постулатові.

Соціологічна група «Рейтинг» опитала 2500 респондентів за «тезами» агресора Путіна. Запитання звучало так: «Нещодавно президент Росії Путін заявив, що „росіяни та українці — один народ, який належить до одного історичного і духовного простору“. Чи згодні ви з цим?» Більшість опитаних мешканців України — 55% - не погоджуються з думкою про «один народ», але 41% з головорізом згодні. Наголошую: у Путіна немає такої прямої мови. Прикро, що соціологи поєднали дві різні тези в одну цитату, що ускладнило багатьом респондентам дати сутнісну, об’єктивну відповідь. Виникає запитання: чи маніпулювання відбулося лише під час формування тексту питання, чи також під час збору та зведення результатів опитування? (Н. Іщенко).

Але некоректність формулювання запитання — очевидна, що вплинуло на підсумок опитування. Як результат — на російських телевізійних ток-шоу та інших кремлівських ЗМІ неймовірна радість, мовляв, 41% українців — за Путіна. Спекулюють цією цифрою партійці «Опозиційної платформи — За життя» та деякі московські слуги з інших партій. Вони зовсім не згадують про результати опитування українських соціологів з Центру Разумкова про етнічну ідентичність українців. Абсолютна більшість громадян України (92%) вважають себе етнічними українцями, 6% - етнічними росіянами, 1,5% - представниками інших етносів.

Однак антиукраїнська ідеологія і політика ворожого «русского міра» набирає витончених форм і методів. Тому потрібно наполегливо, переконливо доносити до кожної людини в Україні і до громадян закордонних країн історичну правду.

Давньоукраїнська держава «Русь» уже була добре відома в європейському і арабському світі у 838 році

До кінця XII століття під «Руською землею», «Руссю» розуміли лише територію Середнього Подніпров'я, визначену містами Київ — Чернігів — Переяслав. Це — землі полян, деревлян, сіверян. Ні Новгородська, ні Суздальська, як і решта приєднаних до Києва земель, Руссю не були. Роси = русини = українці — це історичні етноніми одного народу, мовою якого є українська, відома ще з VII ст., а російської мови тоді ще на світі не було. До речі, професорка кафедри історії народів країн СНД Санкт-Петербурзького державного університету Тетяна Таїрова-Яковлева стверджує, що канцеляристи гетьмана Мазепи писали староукраїнською мовою. І документи, які надсилали до Москви, перед тим, як дати царю, перекладали російською, бо козацької, тобто української мови, московіти не розуміли.

Московія, як золотоординський улус династії Чингізидів, постала у 1277 році на заліських просторах Північно-Східної Європи, що були заселені угро-фінськими племенами. Нестор-літописець їх називає: «А се інші народи, які данину дають Русі: чудь, весь, меря, мурома, черемиси, мордва, перм, печера, ям, литва, замигола, корсь, нарова, ліб. Ці мають свою мову, походять від коліна Яфетового, бо живуть у північних краях». На основі цих і тюркських племен (вони не знали ні плуга, ні хреста) сформувалися моксельці = московити. У 1721 році Петро I украв назву нашої давньоукраїнської держави і назвав Московію «Руссю», по-грецькому «Росія». Тоді московити вперше дізналися, що вони великороси. Геополітичне злодійство Петра I примножували інші царі та імператори Росії і червоні комісари-генсеки Совєтського Союзу. Академік НАПН України Георгій Філіпчук назвав 28 воєн, починаючи від 1169 р., які пережив український народ, ведучи боротьбу з моксельськими = московськими = російськими загарбниками за свою волю і незалежність. Для поглиблення російщення українців московські владоможці витворили 480 циркулярів, указів, ухвал, постанов та інших документів про заборону української мови, культури, освіти, а також злочинно переселювали московитів = росіян в Україну. Апогею досягнуто за панування російських більшовиків. У 1926 р. росіян в Україні було — 9,2%, а у 1989 р. — 22,1%. У виморенні штучним голодом села України масово переселяли росіян. Українців цілеспрямовано вивозили до Сибіру.

Отже, роси = русини = українці та моксельці = московити = росіяни не одного роду-племені. Це різні етноси, і спадкоємицею Русі = Київської Русі є Україна, а не Московія = Росія. Нинішня російсько-українська війна, яку розв’язав Путін, — це війна морально-духовних, національно-громадянських, світоглядних, гуманістичних цінностей, це — війна цивілізацій. «Росія — це країна смерті і поневолення. Несе смерть і рабство всім народам… Чорна діра людства… Де росіяни — там страх. Вони всюди сіють страх смерті» (Ю. Щербак).

Українці із близькими і далекими сусідами прагнуть жити у злагоді, порозумінні та мирі. Закінчення війни Російської Федерації проти України залежить тільки від росіян.

Схожі новини