Передплата 2024 «Добра кухня»

ЦВК розчарувала Вірастюка. Тепер мізкує, що робити з виборами у Надвірній

Після негативного вердикту Великої палати Верховного суду України Центральна виборча комісія відмовила відомому спортсмену-стронґмену Василеві Вірастюку у реєстрації народним депутатом від партії “Слуга народу”

Хоча він і звернувся до ЦВК із відповідним проханням.

Присутні на засіданні 12 членів Цен­трвиборчкому одноголосно підтрима­ли думку, що правових підстав для того, щоби проголосити Вірастюка членом парла­менту, немає. На цьому засіданні члени ЦВК також повідомили пресу, що шукають юри­дичних, найбільш оптимальних шляхів виходу із ситуації, яка склалася на виборчому окру­зі № 87. Після проміжних виборів, які відбули­ся там 28 березня, окружна виборча комісія не змогла назвати їх переможця, хоча, за за­коном, повинна була зробити це до 12 квітня. Дотриматися регламенту завадили звинува­чення у фальсифікації результатів виборів, на що вказували кандидати-опоненти, спостері­гачі, громадськість, преса.

Такою фотожабою відреагували соцмережі на невдачу Василя Вірастюка.
Такою фотожабою відреагували соцмережі на невдачу Василя Вірастюка.

Василь Вірастюк ніяк не прокоментував не­гативне для себе рішення ЦВК, відчуваєть­ся, йому вкрай неприємна ця історія, в яку його мимоволі втягнули друзі-шоумени. За спортсмена висловилася прес-служба «Слу­ги народу», кольори якої він представляв на виборах. Речники «СН» заявили, що юристи партії уважно вивчають «відмовну» постанову Верховного суду. А ще — із погано прихова­ною образою сповістили загал, що «політичні опоненти намагаються максимально відтер­мінувати остаточне визнання Василя Вірас­тюка переможцем». І пафосно додали, що ці опоненти «відбирають у жителів Прикарпаття право мати свого представника у парламенті та з його допомогою вирішувати нагальні про­блеми».

Представник партії «За майбутнє» Олек­сандр Шевченко (це він, власне, судиться із ЦВК) переможцем недавніх нардепівських пе­регонів на Прикарпатті вважає себе. Ствер­джує, що випередив Вірастюка на 184 голоси. Це, мовляв, показали протоколи дільничних виборчих комісій. За словами Шевченка, «піс­ля монопольної окупації спецпідрозділами СБУ приміщення окружної виборчої комісії, з документації шести дільниць було викрадено 504 бюлетені за лідера перегонів, що зміни­ло результат волевиявлення виборців округу на користь провладного кандидата».

Оптимальні шляхи виходу із колапсу на в/о № 87 вказував голова Комітету виборців Укра­їни Олексій Кошель. Інтерв’ю з ним «Високий Замок» помістив у минулому номері «ВЗ». За словами експерта, найкращим виходом із си­туації, що склалася у надвірнянському окрузі, було б оголошення перевиборів.

А тим часом…

Василь Вірастюк все ж відреагував на негативне щодо нього рішення Верхо­вного суду України і ЦВК. Вважає, що ВСУ ухвалив свій вердикт «без жодного пра­вового обґрунтування». Водночас спортс­мен-політик пообіцяв «захищати пра­ва, свободи та інтереси виборців всього округу № 87, аби не дати узурпувати вла­ду олігархічним групам, які не можуть ніяк заспокоїтись».

Схожі новини