Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Союзники НАТО продовжать підтримувати Україну, - Столтенберг

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та генсек Альянсу Єнс Столтенберг у штаб-квартирі НАТО обговорити ситуацію в Україні

«Я дякую генеральному секретареві за чіткий меседж підтримки України. Ми зібралися для того, щоб запобігтим тим помилкам, які були зроблені у 2014 році. Коли Росія дуже швидко діяла, втілила своїй військові цілі на Донбасі і в Криму. Впродовж того, як західні партнери вирішували, як реагувати.

Росія цього разу не зможе нас зненацька знову застати. Україна і наші друзі залишаються пильними. Ми не будемо втрачати час. Якщо Москва розпочне нову спіраль насильства, це буде їй дорого коштувати", — заявив міністр.

Кулеба і Столтенберг обговорили, як НАТО і союзники можуть підтримати Україну.

«За останні тижні Росія пересунула тисячі військ до українського кордону. Це найбільше накопичення з часу анексії Криму», — сказав генсек НАТО і нагадав про загибель українських військових на фронті, висловив співчуття.

«Росія повинна припинити це військове нарощування в і навколо України. Припинити провокації і негайно зменшити напругу.

Підтримка з боку НАТО українському суверенітету і територіальній цілісності — непохитна. Ми ніколи не визнаємо російську незаконну анексію Криму. Ми продовжуємо закликати Росію припинити підтримку бойовиків на сході України і вивезти свої війська з української території.

Союзники продовжують надавати практичну допомогу Україні, щоб Україна могла дбати про свою безпеку", — заявив Столтенберг.

Читайте також: Зеленський про загострення на Донбасі: так Росія випробовує Захід

Схожі новини