Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Україна і Норвегія підписали декларацію про партнерство

  • 18.10.2016, 15:14
  • 2 075

Норвегія засудила Росію щодо незаконної окупації Криму та агресії на Донбасі.

Президент Петро Порошенко зазначає, що у підписаній сьогодні з Прем’єр-міністром Норвегії Ерною Солберг Спільній декларації про партнерство між Україною та Королівством Норвегія, норвезька сторона чітко і недвозначно засудила Росію щодо незаконної окупації Криму та триваючої агресії на Донбасі.

Глава Української держави подякував Норвегії за підтримку територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України.

«Така чітка позиція Вашої держави для нас сьогодні є дуже важливою. Переконаний, що вона стане прикладом і для держав-членів ЄС, які також визнають Росію державою-агресором», - сказав Петро Порошенко на спільній прес-конференції за підсумками зустрічі з Прем’єр-міністром Королівства Норвегія.

Під час переговорів Президент детально поінформував про ситуацію на Донбасі. Прем’єр-міністр Ерна Солберг підтвердила принципову позицію Норвегії щодо збереження санкцій стосовно Росії до повного відновлення суверенітету та територіальної цілісності України, включно з Кримом.

Петро Порошенко також інформував про ініціативу України щодо резолюції ГА ООН про стан з правами людини в Автономній Республіці Крим і отримав запевнення у її підтримці.

Президент окремо висловив вдячність Норвегії за надзвичайно широку гуманітарну допомогу, що надається Норвегією Україні, в тому числі і внутрішньо переміщеним особам в Україні, зокрема шляхом діяльності Норвезької ради у справах біженців.

Джерело: прес-служба Президента

Схожі новини