Передплата 2024 ВЗ

В Україні затримали бізнесмена та його поплічників, які завдали державі збитки у вугільній галузі

  • 17.05.2024, 17:15
  • 527

У результаті махінацій вугільна галузь України зазнала збитків на понад 2 млрд грн

Фото Генпрокуратури
Фото Генпрокуратури

В Україні затримали фактичного власника ТОВ «Краснолиманське» і його спільників, які завдали державі понад 2,2 млрд грн збитків у галузі видобутку вугілля.

Про це повідомили у ДБР.

«Працівники ДБР у тісній взаємодії з Нацполіцією затримали фактичного власника ТОВ „Краснолиманське“, що входить до групи компаній ТОВ „Укрдонінвест“. Він через керівництво свого підприємства та службових осіб Міністерства енергетики України та Державної податкової служби України завдав державі шкоди на понад 2 млрд грн на махінаціях у вугільній сфері», — розповіли у ДБР.

Відомо, що фігуранти укладали невигідні договори з державним підприємством «Вугільною компанією «Краснолиманська», заблокувавши основний вид його діяльності - видобуток кам’яного вугілля.

Зараз заборгованість за послуги з видобутку вугілля становлять понад 2,2 млрд грн, 1,1 млрд грн з яких — за електроенергію, а 147 млн — за заробітні плати майже 1,7 тис. працівникам.

«Бенефіціарного власника підприємства та трьох його поплічників затримали в порядку ст. 208 КПК України. Йдеться про обрання підозрюваним запобіжних заходів», — інформують в Офісі генпрокурора.

Схожі новини