Передплата 2024 «Добре здоров’я»

"Нацрада має негайно взятися за "Інтер", який веде інформвійну"

  • 01.01.2015, 18:38
  • 1 403

Секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що нацрада з питань телебачення та радіомовлення повинна негайно розглянути питання щодо позбавлення ліцензії телеканалу "Інтер"

Представники комісії з питань поширення й демонстрації фільмів та низки правозахисних організацій вимагають позбавити канал "Інтер" ліцензії.

Про це написав член експертної комісії з питань поширення й демонстрації фільмів Олексій Курінний у Facebook.

"Сьогодні впродовж новорічної ночі на телеканалі Інтер — засилля виконавців, що різко засуджуються суспільством через підтримку ними війни та злочинних дій Росії", — обурився він.

"Серед одіозних виконавців — "регіоналка" Таїсія Повалій, лауреати російської музичної премії Потап і Настя, а також Ані Лорак, яка виступала у Москві одразу ж після сепаратиста Аксьонова. Виступали і відомі антиукраїнськими висловлюваннями Йосип Кобзон, Валерія, Олег Газманов, а також Микола Басков, що закликав знищити збройно Майдан-2004", — уточнив Куріний.

"Така інформаційна політика "Інтера" сприяє російській пропаганді, тож є неприйнятною для українського суспільства. З огляду на це, вимагаємо позбавлення ліцензії телеканалу "Інтер" — як такого, що в умовах війни працює на ворога", — заявив він.

За словами Курінного, цю позицію погоджено "з колегами по комісії з фільмів та з інших україноцентричних правозахисних організацій".

Речник президент України Святослав Цеголко також написав у Твіттері: "Вакарчук, безперечно, переміг Кобзона у новорічну ніч. Але за антиукраїнських виконавців треба публічно відповісти".

На "Голубом огоньке", який традиційно показують російські канали під новий рік, Валерія, Газманов і Кобзон проспівали, приміром, пісню про санкції.

За його словами, до тенденційної подачі новин з антиукраїнським забарвленням в цю новорічну ніч додалось "ще знущання над всією країною".

"В новорічну ніч, коли вся нація відчувала єднання, телеканал "Інтер" традиційно діяв проти Української держави, транслюючи концерт тих людей, які знущались над нашою країною, підтримуючи терористів, вітаючи захват Криму та Донбасу", — сказав він.

Турчинов заявив, що Національна рада з питань телебачення і радіомовлення повинна "негайно розглянути питання щодо позбавлення ліцензії телеканал "Інтер", який став складовою інформаційної війни, що ведеться проти власної країни".

Міністр інформації Юрій Стець придумав свою першу заборону для ЗМІ.

Про це він повідомив у фейсбуці, передає LB.ua.

"Інтер, 5-й канал, 1+1, Перший Національний — байдуже. З початком нового сесійного тижня ініціюватиму законопроект щодо поширення на ЗМІ визначення персона нон грата. Якщо людині заборонено в'їзд, то це має стосуватися в тому числі і спроб "впхатися" в Україну за допомогою телевізора. Переконаний, законопроект через Раду проведу", — заявив він.

Схожі новини