Передплата 2024 «Добра кухня»

У квітні в Ратуші звільнять 150 працівників, із червня — ще 250

Реорганізація структури ЛМР стартувала з управління IT

Львівська міська рада. Фото ВЗ
Львівська міська рада. Фото ВЗ

Від початку квітня у Львівській міській раді стартувала реор­ганізація структури, що перед­бачає суттєве скорочення штату (затверджене торік на сесії ЛМР). До 1 квітня в Ратуші пра­цювали 1689 чоловік, з початку квітня скорочено 150. А з червня під скорочення потраплять ще 250 посадовців.

Це вже друга хвиля оптиміза­ції чисельності працівників у ЛМР. Під час першої хвилі, на початку 2023-го, кількість персоналу місь­кої ради зменшилася на 10%.

Перший заступник міського голови Львова Андрій Москален­ко повідомив: «1 квітня внаслідок оптимізації структури Львівської міської ради припинило свою робо­ту управління IT. Функції управління ІТ перейшли до управління цифро­вої трансформації та ЛКП „Міський центр інформаційних технологій“. Кожен виклик — це і можливість. У міській раді офіційно запрацювало управління цифрової трансформа­ції, яке очолила Олена Гунько».

Ліквідоване управління ІТ займа­лося, зокрема, впровадженням су­часних інформаційних технологій у виконавчих органах міськради й комунальних закладах. Очолюва­ла управління ІТ та сама пані Гунь­ко, яка з 1 квітня очолила управ­ління цифрової трансформації.

Як розповіла керівниця управ­ління персоналом ЛМР Лілія Са­вич, згідно з новою структурою, у мерії ліквідовують три департамен­ти: міської агломерації, управлін­ня персоналом та адміністратив­них послуг, а також розформовують управління інформаційних техноло­гій. «До процесу скорочення персо­налу, до перегляду структури під­ходимо помірковано й виважено, — пояснює пані Савич. — Однознач­но зберігаються ті працівники, які забезпечують життєдіяльність міс­та, безпосередньо взаємодіють із мешканцями громади».

Схожі новини