Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Тернопільщина і Волинь – передовий загін Партії регіонів

«Регіонали» з інших західних областей на одіозне збіговисько до Харкова не поїхали

Багато хто з глядачів українських телеканалів 1 лютого не повірив своїм очам, коли переглядав сюжет про Всеукраїнський зліт керівників первинних організацій Партії регіонів у Харкові. Серед вщерть забитого “синьо-білим” народом залу крупним планом красувалася табличка російською мовою “Тернопольская область”. Таким чином означила своє перебування на одіозному зібранні делегація Тернопільської обласної організації Партії регіонів...

Екстрений Всеукраїнський зліт “регіоналів”, нагадаємо, відбувся минулої суботи. Його організували голова Харківської ОДА Михайло Добкін і мер Харкова Геннадій Кернес. “Злетілися” представники двадцяти областей України. Ухвалили рішення про створення Всеукраїнської громадської спілки “Український фронт”. Організація обрала своїм символом “георгіївську стрічку” (символ проросійських сил в Україні) і заявила, що своїм завданням бачить “звільнення Києва від екстремістів, що прибули із західних областей України”.

З якими “екстремістами”, у такому разі, збираються боротися “регіонали”, що приїхали на зліт саме із західних областей? Як вдалося довідатися журналісту “ВЗ”, представляла Тернопільщину на з’їзді дружина голови Тернопільської облдержадміністрації Валентина Хоптяна — Надія Хоптян. Сам губернатор, який одночасно є і головою ЛОО Партії регіонів в області, не поїхав. Як повідомив керівник прес-служби ЛОДА Володимир Лех, він захворів. Надія Хоптян вчора увесь день не піднімала трубки і не відповідала на есемески. Зрештою, якої відповіді можна було очікувати від дружини губернатора, який нещодавно заявив: “Якщо Янукович скаже мені вішатися — повішуся”?

“ВЗ” вдалося довідатися, що, крім Тернопільщини, із “західняків” у Харків їздили ще й представники від Волині. Про це “ВЗ” розповів спеціаліст Відділу агітації і пропаганди Харківської обласної організації Партії регіонів Володимир Смирнов. “Хоча запрошення ми надіслали в усі західні області — Львівську, Івано-Франківську, Закарпатську, Чернівецьку, Волинську, Рівенську, приїхали лише делегації з Тернопільської і Волинської областей. Чи не змогли інші західні делегації, чи не захотіли приїхати, цього ми не знаємо”, — сказав пан Смирнов.

Волинські “регіонали” як води у рот набрали, коли “ВЗ” намагався їх розпитати, чи комфортною була поїздка до “першої української столиці”. В обласному і міському штабі клерки відповідали за принципом: “Нічого не бачив, нічого не знаю, нічого не чув, нічого нікому не скажу”. Та сама реакція — і в Івано-Франківському осередку “регіоналів”, хоч вони на з’їзді й не були.

Більш-менш адекватну реакцію вдалося отримати лише від львівських регіоналів, які рішуче відхрестилися до “гостинного” запрошення на харківський з’їзд. Голова ЛОО ПР Петро Писарчук заявив, що засуджує рішення харківських зборів, а запрошення з Харкова проігнорував. “Своє ставлення до всеукраїнського злету львівські регіонали продемонстрували тим, що не відряджали туди своїх делегатів, — цитує слова Петра Писарчука його прес-служба. — Але цього замало. Не берусь говорити від імені всіх регіоналів, скажу від себе. Недалекоглядність, продажність і амбіційність українських політиків можуть в черговий раз призвести до втрати української державності, зробити українців, що живуть по різні береги Дніпра, ворогами”.

Схожі новини