Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Квитки на поїзд знову продаватимуть за паспортом

З 1 січня 2013 року квитки на залізничні потяги можна буде придбати лише за документом, який посвідчує особу.

Повернути іменні квитки змусили факти спекуляцій. Кілька років тому у Європі скасували продаж квитків за документом, що посвідчує особу. В Україні іменні квитки скасували у листопаді 2007 року. Тепер систему відновлять. Про це повідомив на прес-конференції віце-прем’єр міністр України Борис Колесников.

«Скарг на спекулянтів все більше і більше, — каже пан Колесников. — «Укрзалізниця» та Мінінфраструктури отримують тисячі листів від пасажирів, які просять впровадити іменні квитки. Зафіксовані, зокрема, факти спекуляцій з боку самих працівників залізниць: касирів, провідників. Ми перевірили один поїзд. Із 120 пасажирів 90 були без квитків. Жодної спекуляції не повинно бути”.

Борис Колесников зазначив, що придбати документ на проїзд у потязі можна буде за будь-яким документом: українським та закордонним паспортом, посвідченням водія, студентським квитком і навіть посвідченням моряка).

Українці сприймають ідею неоднозначно. Дехто підтримує впровадження іменних квитків, бо вбачає у цьому прозорий механізм реалізації квитків. Натомість львів’янка Христина Дрогобичівська розповіла “ВЗ”, що вона проти продажу іменних залізничних квитків, бо біля кас побільшає черг.

Схожі новини