Українцям – кльоцки, полякам – вареники
У Львівському державному коледжі харчової і переробної промисловості відбулися Дні польської кухні. Львівські студенти ділилися секретами приготування українських вареників і борщу на базі об’єднаних господарчих шкіл у Польщі, в місті Жешуві.
Майбутні кухарі-технологи Каміла Тройнар, Міхал Добжанський і Марек Дуль разом з викладачем Мартою Левек готували шльонські кльоцки з гуляшем, тушковану полядвицю із соусом із печериць, помідорову зупу з тертим тістом, фаворкі.
Фаворкі (хрусти)
800 г пшеничного борошна,
2 яйця, 8 жовтків, 2 чубаті ложки густої сметани, 1 чарка горілки або спирту;
смалець — для смаження;
цукор-пудра — для посипання.
Замісити тісто, тонко розкачати, нарізати смужки. Зробити розріз і просунути через нього кінець смужки. Смажити у розігрітому смальці. Готові хрусти притрусити цукром-пудрою.
Див. тут.