Передплата 2025 «Добрий господар»

П’ятьох суддів із Криму та соратника рф із Луганщини засудили за держзраду

  • 18.10.2024, 19:30
  • 144

За матеріалами ДБР суд визнав винними у державній зраді п’ятьох суддів з Криму та російського соратника із Луганщини

Фото ДБР
Фото ДБР

Відтак за матеріалами ДБР у держзраді визнано винними п’ятьох колишніх суддів з Криму, які з 2024 року працюють на окупантів.

До 15 років позбавлення волі засуджено експравоохоронця з Лутугиного Луганської області. Після окупації міста він почав служити у так званій «поліції лнр» на посаді заступника начальника відділу дільничних інспекторів.

Також за статтею колабораціонізму судитимуть колишню помічницю судді з Макіївки Донецької області.

До суду скерували обвинувачення за статтями дезертирства та колабораціонізму щодо експравоохоронця з Луганської області, який працює в окупаційних силових структурах.

Працівники ДБР у взаємодії з СБУ повідомили про підозру колишній головній інспекторці Харківської митниці. Під час окупації Куп’янська вона добровільно погодилася працювати на росіян на посаді начальника архівного відділу окупаційної адміністрації.

Жінка виконувала організаційні та адміністративні функції, а під час звільнення Харківщини вона втекла на непідконтрольну територію.

Колишню працівницю митниці звинувачують у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111−1 КК України).

Як відомо, що санкції статей державної зради та колабораціонізму можуть передбачати позбавлення волі від 10 років до довічного ув’язнення із конфіскацією майна.