Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Запобіжний захід нардепові Тищенку продовжили

  • 19.09.2024, 19:30
  • 267

19 вересня Печерський райсуд Києва на два місяці продовжив Миколі Тищенку запобіжний захід. Також на такий термін йому продовжили обов’язки та носіння електронного браслета

Микола Тищенко у суді. Фото Суспільного
Микола Тищенко у суді. Фото Суспільного

До Тищенка застосували цілодобовий домашній арешт до 23 вересня включно.

Прокурори клопотали про продовження запобіжного заходу на два місяці та заборону покидати місце проживання, а також про продовження на два місяці носіння електронного браслета та виконання обов’язків.

Адвокати Тищенка просили суд змінити запобіжний захід на нічний домашній арешт з 12 ночі до 7 ранку, або відпустити нардепа під особисте зобов’язання.

Тищенко також просив відпустити його під особисте зобов’язання.

Як відомо, Київський Печерський районний суд 25 червня обрав запобіжний захід нардепу Миколі Тищенку, якому слідчі ДБР вручили підозру за фактом незаконного позбавлення волі колишнього військовослужбовця у Дніпрі. За рішенням суду він має бути під цілодобовим домашнім арештом протягом наступних 60 діб.

За матеріалами ДБР генеральний прокурор України повідомив про підозру чинному нардепу Миколі Тищенку за фактом незаконного позбавлення волі колишнього військовослужбовця у Дніпрі.

Раніше в соцмережах розповсюдили відео, яке зняли у Дніпрі, на якому видно, як люди в одязі кольору хакі та балаклавах на вулиці утримують чоловіка у цивільному. Як повідомили у поліції, чоловіка у цивільному утримували та завдали йому тілесних ушкоджень. Також з’явилося відео із початком конфлікту. На ньому — народний депутат України Микола Тищенко.

У мережі писали, що чоловік у цивільному — Дмитро Павлов, який служив у спецпідрозділі Kraken ГУР МО. Згодом соцмережах спецпідрозділу Kraken опублікували допис та підтвердили, що чоловіком у цивільному на відео є колишній військовослужбовець спецпідрозділу.

У народного депутата Миколи Тищенка заявили, що що «під час обшуків шахрайських ботоферм на представників поліції було здійснено напад: завдано тілесних ушкоджень середньої тяжкості та розбито боді-камеру».

«Після завдання кількох ударів слідчому, який працював на обшуку, чоловік у білій футболці на відео намагався втекти, а також демонстративно зняв штани перед поліцейським під час складання на нього заяви», — написав він.

У поліції зазначили, що ані місцеві, ані правоохоронці з області не співпрацювали із нардепом і не брали участь в обшуках.

Схожі новини